Rize'de Yaş Gününde Dağcılık Sürprizi

Kaçkar Dağları, Altparmak ve Kemerli Kaçkarlar'ın muhteşem manzarası eşliğinde süren yürüyüş, Huser Yaylası'na kadar yaklaşık 5 saat sürdü.

YAYLALARIMIZ 26.08.2024 13:34:00 380 0
Rize

Rize'de faaliyet gösteren RİDAK Dağcılık Kulübü, bu hafta sonu Avosor-Huser transı gerçekleştirdi. Yaklaşık 15 kişinin katıldığı etkinlik, Rize ve çevre ilçelerinden gelen katılımcılarla başladı. Araçla Fırtına Vadisi'nden geçilerek Çamlıhemşin-Ayder ve Avusor Yaylası'na ulaşıldı. Katılımcılar burada araçlardan inip, Avusor zirvesinden Huser Yaylası'na yürüyüşe başladılar.

Kaçkar Dağları, Altparmak ve Kemerli Kaçkarlar'ın muhteşem manzarası eşliğinde süren yürüyüş, Huser Yaylası'na kadar yaklaşık 5 saat sürdü. Yürüyüş sırasında At Meydanı'nda mola veren grup, burada geziye katılan 74 yaşındaki Hasan Çemberci'ye sürpriz bir doğum günü kutlaması yaptı. Çemberci, yaklaşık 3 bin rakımda kendisine yapılan bu sürprize gözleri dolarak karşılık verdi ve akşam yazdığı şiiri okudu.

Gezi, zorlu parkurlarda ve zaman zaman yağmur altında devam ederek Huser zirvesinde sona erdi. Katılımcılar, burada bekleyen araçlara binerek geri dönüş yaptı.


Anahtar Kelimeler: ' Gününde Dağcılık Sürprizi
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI