Rize'de toplantı düzenlendi

Rize’de Vekaletle Kurban Organizasyonu ve Yaz Kur’an Kursları Tanıtım Toplantısı düzenlendi.

18.05.2024 22:12:00 313 0
Rize

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Rize’de din görevlilerin yönelik düzenlenen 2024 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu ve Yaz Kur’an Kursları Tanıtım Toplantısına katıldı.

Rize’de Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde sürdürülen “2024 Yılı Vekâletle Kurban Organizasyonu” ve Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen “Yaz Kur’an Kursları Tanıtım Toplantısı” düzenlendi.

Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda il genelinde görev yapan din görevlilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Naci Çakmakçı’nın açış konuşmasıyla başladı.

Sonrasında kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Türkiye Diyanet Vakfı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte 1993 yılından bu yana vekâlet yoluyla kurban kesim programı düzenlediğini bu kapsamda yurt içi ve yurt dışı programların devam ettiğini belirterek, “Amacımız; kurban etlerini daha fazla ihtiyaç sahibine ulaştırmak. Müslüman kardeşlerimizle bayram sevincini ve mutluluğunu paylaşmak. Mazlum, mağdur ve muhtaçlarla kardeşlik bağımızı kuvvetlendirmektir.” dedi.

Başkan Yardımcısı Karslı, “Kurban ibadetinin toplum içerisinde birlik ve beraberliği pekiştirdiğini, kardeşliği, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tuttuğunu fakir, yoksul ve yardıma muhtaç insanların yüzünün gülmesine ve bayram sevinci yaşamalarına vesile olduğunu ifade ederek, kurban organizasyonunda kurbanın satın alınmasından fiyatların belirlenmesine, bağışlarının kabulünden, et dağıtımı yapılacak ülke ve bölgelerin belirlenmesine kadar her aşamasının titizlikle takip edildiğini söyledi.


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI