Rize'de İCAZET töreni yapıldı

22.06. 2024 Cumartesi günü(dün),Rize Taşçıoğlu Camiinde, 11 öğrencinin İcâzet programını gerçekleştirildi.

TEFEKKÜR 23.06.2024 09:53:00 432 0
Rize

Rize Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğünde Müdür olarak görev yapan Dr. Seyit Badır, İCAZET le ilgili açıklamalarda bulundu.

22.06. 2024 Cumartesi günü(dün),Rize Taşçıoğlu Camiinde, 11 öğrencimizin İcâzet programını gerçekleştirdik. Rabbime Hamd olsun sözleriyle sosyal paylaşım sitesinde yapıldığı ifade edilen İCAZET töreni ile ilgili şu ifadelere yer verildi.  “Bu vesile ile yanında uzun yıllar arapça ve islâmî ilimler okuyarak kendisinden İcâzet almakla şerefyâb olduğum Hocam, Üstadım Merhum Resul Bölükbaş Hocaefendi'ye, her zaman manevî desteğini üzerimde hissettiğim Hocamın Hocası, hakkında yeryüzünde melek görmek isteyen O'na baksın buyrulan Merhum Zavendikli Mustafa Efendiye, kendisinden Mantık, Beydâvî ve Fıkıh dersleri okuduğum, Bekir Haki Efendi, Ömer Nasuhi Bilmen gibi büyük Alimlerin Talebesi, Hocamın Hocası Adalar Müftüsü olarak maruf, Merhum Halil Günaydın Hocama, Kendisinden Kelâm dersi aldığım Merhum Çalekli Hacı Dursun Efendinin Talebesi, Artvinli Hoca olarak maruf, Merhum Halil Altuntaş Hocama, Şark ulemasından Mucâz, kendisinden mucâz olmakla mes'ûd olduğum, Hâlid b. Velîd'in (RA) neslinden olan Arif Hâlidî Hocama, üzerimde büyük emeği olan Rize'mizin büyük bir değeri, kanaat önderi, Merhum Ahmed Yaşar Efendi'nin vekili, Adem Kap Hocama, Eğitim Merkezimizde, İlâhiyat fakültemizde kendilerinden istifade ettiğim bütün Hocalarıma Şükranlarımı arz ediyorum.”

'BADIR EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM'

Vefat etmiş olan Hocalarıma Rabbim'den rahmet, mağfiret ve Cennette âlî makamlar, sağ olan Hocalarıma sağlık ve afiyetler niyaz ediyorum.

Programımızı Teşrif eden Reisu’l-Kurra, Muhterem Mustafa Demirkan Hocama,

DİB Destek Hizmetleri Daire Başkanı, Hakkı Gür Hocama,

Kıymetli İl Müftümüz, Naci Çakmakçı Hocama,

Rize Kur’an Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Köseoğlu Hocama,

Ümraniye Müftüsü Abdülkerim Çelik Hocama,

Artvin İl Müftü Yardımcısı Berat Karali Hocama ve isimlerini sayamadığım, unuttuğum bütün Hocalarıma, Talebe Velilerime ve misafirlerime saygılarımı, şükranlarımı arz ediyorum.

Rabbim, bizi ve öğrencilerimizi son nefese kadar ihlasla Din-i Mübîn-i İslâma hizmetkâr eylesin..


Anahtar Kelimeler: rize'de i̇cazet töreni yapıldı
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI