Rize'de Emzirme haftası etkinlikleri devam ediyor

Rize'de Emzirme haftası etkinlikleri devam ediyor.

SAĞLIK 4.10.2024 16:45:00 96 0
Rize

Emzirme haftası etkinlikleri devam ediyor

Rize İl Sağlık Müdürlüğü “1-7 Ekim Emzirme Haftası” kapsamında Rize Çay Çarşısı başta olmak üzere tüm sağlık tesislerinde anne ve anne adaylarına yönelik farkındalık ve bilgilendirme faaliyetleri yapıldı.

Emzirme haftası etkinlikleri kapsamında il genelinde yönelik gebelere ve emziren annelere emzirme danışmanlığı ve anne sütünün önemi, stant çalışmalarıyla ise farkındalık etkinlikleri gerçekleştirildi.

Ayrıca Fındıklı Toplum Sağlığı Merkezinde yapılan etkinliklere katılan anne ve anne adaylarına emzirme önlüğünün de yer aldığı bir takım hediyeler verildi.

Bakanlığımızca temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” yürütülmektedir.

Program neticesinde bebeklerimiz hayata daha sağlıklı başlayabilmekte ve ülkemizde doğumların büyük çoğunluğu Bebek Dostu hastanelerde gerçekleşmektedir. Gelinen bu noktayı daha da geliştirmek ve emzirme konusunda farkındalık yaratabilmek için  "Emzirme Haftası"  kutlanmaktadır.

Bu kapsamda ilimizde annelere ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar devam ettirilmesi önerilmektedir.


Anahtar Kelimeler: ' Emzirme haftası etkinlikleri devam ediyor
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI