Rize’de Çığ düşmesi sonucu yıkılan 76 Yıllık Cami, yeniden onarılıp ibadete açıldı

Çamlıhemşin İlçesine bağlı 2 bin rakımlı Amlakit Yaylasında Okumuşoğlu ailesi tarafından 1948 yılında yapılan Cami, 1990 yılında Çığ düşmesi sonucu yıkıldı.2,3.Kuşak camiyi yeniden restore ederek ibadete açılamasını sağladılar.

TEFEKKÜR 13.07.2024 11:29:00 594 0
Rize’de Çığ düşmesi sonucu yıkılan 76 Yıllık Cami, yeniden onarılıp ibadete açıldı

Rize’nin Çamlıhemşin İlçesine bağlı 2 bin rakımlı Amlakit Yaylasında Okumuşoğlu ailesi tarafından 1948 yılında yapılan Cami, 1990 yılında Çığ düşmesi sonucu yıkıldı.2,3.Kuşak camiyi yeniden restore ederek ibadete açılamasını sağladılar.

Amlakit Yaylası Dayanışma ve Koruma Derneği Başkanı olan Mesut Hamit Okumuşoğlu, “Camiyi Biz aile olarak yaptırdık” dedi.

Okumuşoğlu, Amlakit Cami Yaylası 1948 yılında yapılmış olup,1990 yılında Çığ sonucu yıkıldı.2021 yılında ise Rahmetli babam Dursun Ali Okumuşoğlu, rahmetli annem Sebahat Okumuşoğlu ve rahmetli abim Halil Halim Okumuşoğlu ile ablam rahmetli Sema Okumuşoğlu ve tüm geçmişlerimizin ruhuna yaptırdık.” diye konuştu

Okumuş ailesi olarak kimseden katkı almadan Camiyi yaptırdıklarını söyleyen Okumuşoğlu, Camimizi Diyanet İşleri Başkanlığına devir ettik. Rize il ve Çamlıhemşin İlçesi Müftülüklerinin katkılarıyla şu an için Cuma namazları kılmak için hoca gönderiyorlar. Önümüzdeki yıl ise sezon boyunca Çamlıhemşin Müftülüğünce hoca görevlendirecek; ayrıca hoca için lojman yapımı devam ediyor. Bize destek olanlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Okumuşoğlu, Caminin yaylamıza hayırlı olmasını diliyorum dileklerinde bulundu.


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI