Rize’de Acil Sağlık Çalışanlarına “TİLYAD Eğitimi” verildi

Rize’de Acil Sağlık Çalışanlarına “TİLYAD Eğitimi” verildi

SAĞLIK 12.12.2025 10:14:00 831 0
Rize’de Acil Sağlık Çalışanlarına “TİLYAD Eğitimi” verildi

Acil Sağlık Hizmetlerinde görev yapan personellere yönelik hizmet içi eğitimler aralıksız sürüyor.

Yapılan açıklamalarda: "Rize İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı İl Ambulans Servisi Başhekimliği Eğitim Birimi tarafından, acil sağlık çalışanlarımızın travma vakalarına yönelik müdahale becerilerini geliştirmek amacıyla “Travma İleri Yaşam Desteği (TİLYAD) Eğitimi” gerçekleştirildi.

Eğitim süresince katılımcılar; travma sahası yönetimi, kanama kontrolü, havayolu yönetimi, omurga stabilizasyonu ve ileri yaşam desteği uygulamalarında hem teorik hem de pratik eğitim aldı. Gerçek vaka senaryoları ile desteklenen uygulamalar sayesinde ekiplerin koordinasyon, hızlı karar verme ve etkin müdahale yetenekleri pekiştirildi.

Dört gün süren eğitim programı, Sağlık Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Talip Başak, İl Ambulans Servisi Başhekimi Op. Dr. Önder Tosun ve Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Uzmanı Serkan Gürel’in katılımıyla gerçekleştirilen sertifika töreni ile tamamlandı.

Müdürlüğümüz olarak sağlık hizmetlerinde kaliteyi yükseltmeye yönelik eğitimlerimiz hız kesmeden devam edecektir". İfadelerine yer verildi.

Rize’de 24 Mart Dünya Tüberküloz Günü Etkinliği

RTEÜ’den Yeni Araştırma Binası Projesi

Rize'de Sağlık Çalışanları Raket Salladı

RTEÜ’lü Öğretim Üyesine “Yılın Hekimi” Ödülü

Dünya Böbrek Günü kapsamında böbrek sağlığına ilişkin bilgilendirme yapıldı