Rize'de 12 Ekim Dünya Artrit Günü Etkinliği

Rize'de Kas ve iskelet sistemi hastalıkları hakkında farkındalığı artırmanın ve erken tanının öneminin vurgulanması amacıyla 12 Ekim tarihi “Dünya Artrit Günü” etkinliği

12.10.2024 15:21:00 216 0
Rize

12 Ekim Dünya Artrit Günü

Kas ve iskelet sistemi hastalıkları hakkında farkındalığı artırmanın ve erken tanının öneminin vurgulanması amacıyla 12 Ekim tarihi “Dünya Artrit Günü” olarak kabul edilmiştir.

Yapılan açıklamada; "Eklemlerde iltihaplanma ile karakterize olan ve sıklıkla eklemlerde ağrı, kızarıklık, ısı artışı, şişlik ve hareket kısıtlılığı ile kendini gösteren Artrit kas ve iskelet sistemi hastalıklarının en önemli ve yaygın grubunu temsil etmektedir.

12 Ekim Dünya Artrit Günü etkinlikleri kapsamında Rize İl Sağlığı Müdürlüğü ve bağlı sağlık tesislerimizde görev yapan sağlık personellerimiz tarafından konuyla ilgili tüm il ve ilçelerde vatandaşlarımıza bilgilendirmeler yapılmıştır.Sağlıklı beslenme ,düzenli fiziksel aktivitenin önemi ve eklemlerimize aşırı yük binmemesi açısından dikkat edilmesi gerekenler hakkında açıklamalar yapılıp broşürler dağıtılmıştır.

Oluşan fiziksel aktivite kısıtlılığı, zaman içerisinde kalp damar hastalıkları, obezite ve diyabet gibi farklı sağlık sorunlarına neden olabilmektedir.

Artrit ve kadınlarda daha sık görülen tipi olan Osteoartritin yaşın ilerlemesiyle birlikte görülme sıklığının artma sebepleri arasında genetik yatkınlık, eklem travmaları, tedavi edilmeyen eklem hastalıkları, obezite ve diyabet yer almaktadır.

Osteoartritin meydana gelmesini önlemek ya da mevcut olan hastalığın ilerlemesinin önüne geçebilmek mümkündür. Sağlıklı yaşam tarzının benimsenmesi ve eklemlere aşırı yük binmesinin önlenmesi bu mücadelede önemli bir yer tutmaktadır.

Aile hekiminizden ve en yakınınızdaki sağlıklı hayat merkezlerinden danışmanlık alın ve yapılan önerilere uyun.
Doktorunuz tarafından reçete edilen ilaçları, belirtilen şekilde ve düzenli olarak kullanın." ifadelerine yer verildi

 


Anahtar Kelimeler: ' Dünya Artrit Etkinliği

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor