Rize’de yalnız yaşayan vatandaşa ulaştılar

Rize’de komşularının gurbette olması nedeniyle yalnız yaşayan İbrahim Kobal (87),dan haber alamayan Bahar Mahallesi Muhtarı Sabri Kobal, yanına Polisleri alarak zorlu yolları aşıp vatandaşa ulaştılar.

YÖREDEN HABER 25.12.2021 16:13:14 238 0
Rize’de yalnız yaşayan vatandaşa ulaştılar

HEMŞİN-Rize’nin Hemşin ilçesine bağlı Bahar Mahallesi, Mahalle Camii 1.nci küme evlerinde yalnız başına yaşayan İbrahim Kobal(87) dan haber alamayan köylüler, Muhtar Sabri Kobal’a haber verdiler.Muhtar ise yolların karla kaplı ve buzlu oluşu nedeniyle akşam vatandaşa ulaşamdı.

Sabah erkenden kalktığını ve ilçeye giderek Polis karakoluna durumu anlattığını kendilerinde yardım talebinde bulunduğunu söyleyen Muhtar Sabri Kobal, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

KOMŞULARI GURBETTE TEK BAŞINA YAŞIYOR

“Komşuları gurbette olan amcamız İbrahim Kobal(87),Mahallede tek başına yaşıyor.2 gün önce yağan kar yolları tamamen kapattı. Belediye ekipleri gelerek yolu ulaşıma açtı. Bu kez gece don yaparak yolları buz tuttu. Amcamıza ulaşmadık. Telefonu yok. Zaten Hatlarda kar nedeniyle arızalı durumdaydı. Evin bacasından duman çıkmadığını gören vatandaşlara bana haber verdiler. Ben o akşam yollar buz tuttuğu için kendisine ulaşmadım.”

BİZİ GÖRÜNCE SEVİNCİNİ GÖRMEK GEREKİRDİ

Muhtar Sabri Kobal, “Ertesi gün İlçe Polis Karakoluna uğrayıp onlardan yardım talebinde bulundum sağ olsunlar hemen görevli ve araç tahsis ettiler. Gittik amcamızı gördük. Sobasını yakmış tek başına oturuyordu. Bizi örünce çok sevindi” diye konuştu.

Polis Memurlarıyla evine çıkan merdivenleri temizleyen Muhtar Kobal, tek başına yaşayan vatandaşın ihtiyaçlarını görüp mutlu geri döndüler.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI