RİZE'DE SEMPOZYUM DÜZENLENDİ.

Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ferhan Öz, “Ses kısıklıklarının, kanserin çok erken dönemlerinde görülüyor” dedi.

EĞİTİM 29.11.2013 21:38:38 66 0
RİZE



Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından düzenlenen sempozyuma; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ferhan Öz, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Türüt ile Kulak Burun Boğaz Hastalıkları alanında akedemisyen ve uzman doktorların katılımı ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ferhan Öz, burada gazeteciler yaptığı açıklamada, derneğimizin okul çalışmasını Rize’de gerçekleştireceklerini ve aynı zaman da ses ve ses kaynakları toplantısını da burada yapacaklarını söyleyen Öz, şöyle devam etti:“Sempozyumda, larenks hastalıkları, ses ve yutma bozuklukları ilgili olan cerrahileri ve bu hastalıklardaki tanı ve tedavi yöntemlerinin üzerinde duracağız. Bu tanı ve tedavi yöntemleri içerisinde ses hastalıklarını çok yaygın yaşıyoruz. Özellikle kanser cerrahisi büyük bir önem arz ediyor. Ses kısıklıklarının, kanserin erken dönemlerinde görüldüğünü biliyoruz. Bu açıdan ses hastalıklarının tanılarındaki en modern yöntemlerini ve cerrahilerini, canlı cerrahi ile tüm kursiyerlerimize göstererek, en iyi şekilde yetişmelerini istiyoruz ve bu amaçla buradayız” diye konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Engin Dursun, gazeteciler yaptığı açıklamada, “ tıp bilimi tüm bilimsel ve teknolojik gelişmelerden yararlanarak hızla gelişmekte ve değişmektedir. Bunun gereği olarak da disiplinimizdeki tanısal girişimler, tıbbi, cerrahi tedavi ve rehabilitasyon yöntemleri de sürekli değişmek ve yenilenmektedir. Bu amaçla yetişen yeni nesil için bilimsel ortam yaşatmak ve güncel bilgi aktarımında bulunmak için böyle bir sempozyumu düzenlemiş bulunmaktayız” diye ifade etti.
Türkiye’nin çeşitli illerinden Kulak, burun ve boğaz hastalıkları konusunda 60’ a yakın uzman doktorların katıldığı sempozyumda canlı cerrahi, sunumlar ve kadavra uygulamaları yapılacak 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI