Rize'de lojistik üst ele alındı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Hayati Yazıcı, İl Koordinasyon Toplantısı'na başkanlık etti.

YÖREDEN HABER 9.07.2014 10:45:46 47 0
Rize
Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Hayatı Yazıcı; İl Koordinasyon toplantısı öncesinde Rize Valiliğinde düzenlediği basın toplantısında Lojistik üst hakkında bilgi verdi.

 İyidere vadisinde yapılacak olan Lojistik üst( Endüstri bölgesi) hakkında bilgi veren Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Hayati Yazıcı, Rize Ticaret ve Sanayi Odası, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesinin ortaklaşa çalışarak ürettikleri projenin detaylarını konuşmak ve tartışmak için buradayız, bu projenin hızlanmasını istiyoruz.

Hedef 2023’de 500 milyar dolar ihracat ise alt yapımızı ona göre geliştirmemiz gerek,  rekabet üstünlüğünü sağlamalıyız. İyidere havzasında yapılacak olan Lojistik üst hiçbir yerin alternatifi değildir. Ovit tünelinin devamı olacak olan Lojistik üst ile ilgili yapacağımız bu toplantıda detayları masaya yatıracağız dedi.

Bakan Hayati Yazıcı, bugünkü toplantıda gündem maddemiz hükümetimizin kurulduğu günden bu yana son derece önem verdiği, başarılı bir şekilde yürüttüğü Devlet Su İşleri, Karayolları ve Sağlık Hizmetleri konularını değerlendireceğiz dedi.

Bakan Yazıcı'nın konuşmasının ardından koordinasyon toplantısı basına kapalı devam etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Hayati Yazıcı'nın başkanlık yaptığı Koordinasyon Kuruluna Rize Valisi Ersin Yazıcı, Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap,  İl Genel Meclis Başkanı Muhammed Avcı ile birlikte ilgili daire müdürleri katıldı.
 
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI