Rize Valiliği himayelerinde ve Rize İl Özel İdaresi koordinasyonunda organize edilen 3. Rize Köy Muhtarları Çalıştayı, köy muhtarlarının yoğun katılımıyla start aldı. Çalıştayda, köylerin temel sorunları ve çözüm önerileri kapsamlı bir şekilde ele alınıyor.

Çalıştayın ilk aşaması, Merkez, Çamlıhemşin, İyidere ve Derepazarı ilçelerinde görev yapan köy muhtarlarının katılımıyla gerçekleştirildi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan açılış oturumuna; İl Genel Meclis Başkanı Ali İmran Büyük, Genel Sekreter Ümit Hüseyin Sarı, İl Genel Meclis Üyeleri, Genel Sekreter Yardımcısı Erol Bıyık'ın yanı sıra Devlet Su İşleri 224. Şube Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü ve Rize İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği (RİHAB) yetkilileri ile Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Remzi Güzel ve çok sayıda muhtar katıldı.
Gündemde Önemli Maddeler Var
Programda, köylerin en acil çözüm bekleyen konuları masaya yatırıldı. Görüşmelerde özellikle:
• Karla mücadele çalışmaları ve kış hazırlıkları,
• Köylerdeki ham yol talepleri ve ulaşım sorunları,
• Çevre sağlığı açısından kritik öneme sahip olan ferdi foseptikler,
• Kaçak yapılaşma ile mücadele ve ruhsatlandırma süreçleri,
• Sahipsiz sokak hayvanlarının rehabilitasyonu ve korunması
konularında mevcut durum, ihtiyaçlar ve ortak çözüm önerileri değerlendirildi.
Çalıştay Takvimi Devam Edecek
1. Rize Köy Muhtarları Çalıştayı, belirlenen takvime göre farklı ilçelerin muhtarlarıyla devam edecek:
• 31 Ekim: Çayeli ve Pazar ilçeleri muhtarları.
• 11 Kasım: Ardeşen, Fındıklı, Güneysu ve Hemşin ilçeleri muhtarları.
• 13 Kasım: Kalkandere ve İkizdere ilçeleri muhtarları ile sona erecek.
Bu çalıştayın, köylerin hizmet ve yaşam kalitesini artırmaya yönelik önemli kararların alınmasına zemin hazırlaması bekleniyor.