Rize İl Sağlık Müdürlüğü’nden Sağlıklı Yaşam Etkinlikleri

Rize İl Sağlık Müdürlüğü’nden Sağlıklı Yaşam Etkinlikleri

SAĞLIK 9.09.2024 13:39:00 229 0
Rize İl Sağlık Müdürlüğü’nden Sağlıklı Yaşam Etkinlikleri

Rize – Rize İl Sağlık Müdürlüğü, 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası kapsamında Çayeli ilçesinde çeşitli etkinlikler düzenleyerek sağlıklı yaşam konusundaki farkındalığı artırmayı hedefliyor. “Alışkanlıklarımızı Değiştiriyoruz, Sağlıklı Besleniyoruz.” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikler, kamu kurumlarında görevli personele ve bölge halkına yönelik olarak düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında, vatandaşlara ve kamu personeline şeker ölçümü yapıldı, sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi ve fiziksel aktivite ile sağlıklı beslenme konularında bilgilendirmeler yapıldı. Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açılan stantlarda diyetisyenler sağlıklı beslenme hakkında bilgi verirken, fizyoterapist Oğulcan Uysal eşliğinde fiziksel egzersizler gerçekleştirildi.

Ayrıca, vatandaşların kan şekeri ölçümleri yapıldı ve obeziteyle mücadele konusunda bilgi düzeylerinin artırılması amaçlandı. Sağlıklı yaşam yürüyüşüyle de bireylerin yeterli ve dengeli beslenme alışkanlıklarını kazanmaları teşvik edildi.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, toplum sağlığının iyileştirilmesinin ve hastalıkların önlenmesinin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Küreselleşme sürecinde beklenen yaşam kalitesine ulaşmak için tüm bireylerin ve toplumun beslenme bilincinin artırılması, sağlıklı beslenmenin yaşam biçimine dönüştürülmesi gerekmektedir. Toplumun sağlıklı yaşaması ve her yönden gelişmesi, onu oluşturan bireylerin sağlıklı olmasına bağlıdır,” dedi.

Dr. Tepe, “Optimal sağlık ve iyilik halinin temeli yeterli ve dengeli beslenmeye dayalıdır. Sağlıklı beslenmenin amacı, yaşam boyu tüm bireylerin sağlığını korumak, iyileştirmek ve geliştirmek, yaşam kalitesini artırmak ve sağlıklı yaşam biçimlerini benimsemek (sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite alışkanlığı, alkol ve tütün kullanımının önlenmesi) sağlamaktır,” şeklinde konuştu.

Etkinlikler, Rize İl Sağlık Müdürlüğü’nün toplum sağlığını ön planda tutan çalışmaları doğrultusunda, sağlıklı yaşam ve beslenme alışkanlıklarının yaygınlaştırılmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi.


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI