Rize İl Sağlık Müdürlüğü 65 yaş üstü vatandaşlarımızı ziyaret etti.

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nde Koca Çınarlarımıza Ziyaret.

SAĞLIK 1.10.2024 18:40:00 165 0
Rize İl Sağlık Müdürlüğü 65 yaş üstü vatandaşlarımızı ziyaret etti.

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nde Koca Çınarlarımıza Ziyaret…

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü kapsamında, İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı sağlık tesislerinde görev yapan personelimiz, 65 yaş üstü vatandaşlarımızı ziyaret etti. Ziyaretlerde, toplumda yaşlılara yönelik farkındalık artırıldı ve dijital sağlık çözümlerinden yararlanabilmeleri için bilgilendirmeler yapıldı. Sağlık personellerimiz tarafından tansiyon ve kan şekeri ölçümleri yapılarak, yaşlı bireyler Aile Hekimliği Birimlerine yönlendirildi ve bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ülkemizde 65 yaş üstü nüfus, son beş yılda %21,4 oranında artarak, 2023 yılında toplam nüfusun %10,2'sini oluşturdu. Uzmanlar, 2080 yılında bu oranın her dört kişiden birinin yaşlı birey olacağı şeklinde artmaya devam edeceğini öngörüyor.

Yaşlı bireylerin dijital sağlık teknolojilerini kullanmaları, sağlık ihtiyaçlarının daha doğru karşılanmasına yardımcı olurken, aynı zamanda onların özgüvenini ve yaşam kalitesini artırmaktadır. Bu bağlamda, Sağlık Bakanlığımız tarafından geliştirilen Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS), e-Nabız ve uzaktan sağlık hizmetleri gibi dijital çözümler, yaşlı bireylerin daha sağlıklı bir yaşam sürmelerine destek oluyor. Bu yıl 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nün teması da bu doğrultuda "Teknolojiye Hükmet, Sağlığını Yönet" olarak belirlendi.

Yaşlılarımızı, güvenilir internet sitelerinden sağlık bilgisi almaya, zararlı yazılım ve uygulamalardan kaçınmaya, Sağlık Bakanlığımızın web sayfası ve sosyal medya hesaplarını takip etmeye, dijital sağlık çözümlerini kullanmaya ve aile hekimlerinden “çok yönlü yaşlı değerlendirmesi” yaptırmaya davet ediyoruz.

Unutmayalım, yaşlılarımız toplumun hafızasıdır ve onlara her zaman destek olmak hepimizin görevidir.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor