RİZE VALİLİĞİNDEN HAT SANATI ÇALIŞMASI

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek projede sergi ve seminerler yer alacak

YÖREDEN HABER 26.02.2014 07:27:07 62 0
RİZE VALİLİĞİNDEN  HAT SANATI ÇALIŞMASI
“ANADOLU’DA KLASİK SANATLAR”  Seminer projesi, 14-17 Nisan 2014 tarihleri arasında, Rize’de gerçekleştirilecek.  Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek projede sergi ve seminerler yer alacak.

Bu etkinlik, Rize Valiliğimizin himayelerinde, Kamu-Kurum ve Kuruluşları ile başta Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle hayat bulacaktır.

Programımız; 14 Nisan Pazartesi günü saat 11:00’da İsmail Kahraman Kültür Merkezinde, 53 sanatkârımızın hazırladığı, 80 levhadan oluşan bir sergi ve Prof.Dr. Uğur Derman ve Prof. Dr. Çiçek Derman hocalarımızın, Klasik Sanatlar konulu semineri ile devam edecektir. Etkinlikte Rizeli hemşehrimiz İstanbul Klasik Sanatlar Merkezi Başkanı Ahmet Zeki Yavaş da moderatörlük yapacaktır.

Ülkemizin muhtelif şehirlerinden gelecek Rizeli 53 sanatkârın Rize ziyareti ile devam edecek olan faaliyetler, sanatkârlarımızın Rize’deki tarihi mekânları ziyareti, kültür sanat söyleşileri ve Ayder gezi programı ile 3 gün devam edecek.

Sanatın bir milleti birbirine kenetleyen, duygu ve düşünce birliği sağlayan bir unsur olma özelliğinden istifade ile hat, tezhip, minyatür, katı, ebru, cilt, çini, kalem işi, edirnekâri, kündekâri, sedef kakma, naht gibi klasik sanatlarımızın mirasçısı olarak, bu sanatların sahibi olduğumuz bilincini halkımızda uyandırmak, tanıtımını yapmak ve en güzel örneklerini halkımızla buluşturmak gayeleri ile ANADOLU’DA KLASİK SANATLAR adıyla,   seminer projesi hayata geçirilecektir.

Bu büyük proje ile her vatandaşımız bu kıymetli mirasımızın farkına vararak, sanatla iç içe olacaklar.

Bu proje vesilesi ile klasik sanatlarımızla ilgili büyük bir eksiklik giderilmiş olacak, kadim sanatlarımız nesilden nesle aktarılarak yaşamaya devam edecektir.



 

Anahtar Kelimeler:

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor