Rize Protokolü Dualarla Pazar Limanından yolcu ettiler

Rize Protokolü Dualarla Pazar Limanından yolcu ettiler

GÜNDEM 1.09.2023 09:38:03 271 0
Rize Protokolü Dualarla Pazar Limanından yolcu ettiler

Cevahir Topaloğlu-Mücahid UZUN

PAZAR-15 Nisan itibariyle başlayan av yasağı dün gece Saat 00.00 da sona erdi. Yasakların başladığı günden 31 Eylül 2023 (dün) gecesine kadar yoğun bir tempoyla Teknelerde bakım yapan ve ağlarını onaran balıkçılar 1 Eylül’de saat 00.00 itibariyle sona eren av yasağı ile birlikte 'Vira Bismillah' dediler.

Rize ilinde tören alanı olarak Kirazlık Balıkçı Barınağı seçildi. Protokol üyelerinin gece geç saatlere kadar ilgi ile izlediği tören, saat 00.00 da gemilerin kontak açarak açık denizlere havai fişekler atışıyla sahilden uzaklaşmasıyla devam etti. Dualar eşliğinde yolcu edilen gemilere bol kazancalar getirmesi için törende Kurban kesildi; Yaş Pasta kesilerek katılımcılara ikram edildi.

Protokol konuşmalarının ardından Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Balıkçılık ve avlanma hakkında yaptığı konuşmasının sonunda “Rabbim hayırlı ve bereketli kazançlar nasip etsin. İnşallah bereket ve bollukla hem ailelerine hem de ülkemizin ekonomisine katkıda bulunsunlar. Vira Bismillah” dedi.

Pazar Kirazlık Barınağında gece saat 23.00 de düzenlenen törene Rize Valisi İhsan Selim Baydaş’ın yanısıra Rize Milletvekili Harun Mertoğlu, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Nebi Gümüş, Pazar Kaymakamı Mustafa Akın, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, Emniyet Müdürü Murat Türesin, Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Genç, kurum müdürleri, STK Temsilcileri, gemi sahipleri ve tayfalar katıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI