RİZE-PAZAR VE ARDEŞEN DE COŞKU

CUMHURİYETİN 90.YILI RİZE VE İLÇELERİNDE COŞKU İLE KUTLANDI.

PAZAR-RİZE 29.10.2013 14:51:51 121 0
RİZE-PAZAR VE ARDEŞEN DE COŞKU



Cumhuritein 90.yıl kutlamaları Rize-Pazar ve Ardeşen ilçelerinde coşku ile kutlandı.Günün anlam ve önemi konusunda yapılan konuşmaların ardından öğrencilerin şiir okumalarıyla devam edip yöresel oyunlarla kalabalık bir halk topluluğu önünde kurlandı.


RİZE İLİNDE KUTLAMALAR

Atatürk anıtı önünde düzenlenen tören saygı duruşu ile başladı, Rize Belediyesi Bando ekibinin eşliğinde İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı okunurken KDRK sporcuları düzenledikleri dağcılık gösterisi ile tören alanında bulunan Şeyh Camisi’nin iki minaresi arasında dev bir Türk bayrağı açtı. Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran ve Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı; halkın, öğrencilerin, asker ve polislerin bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Rize Valisi Nurullah Çakır yaptı. Çakır, konuşmasında, Cumhuriyetin Türk milletinin tarih boyunca yaptığı en büyük çağdaşlaşma hareketi olduğunu belirterek şunları söyledi: “Tarihimizin en büyük ve en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet getirdiği yenilik ve atılımlar ile Türk halkına yeni ufuklar açmış, ekonomik, siyasal ve sosyal yaşantımıza dinamizm kazandırmıştır. Bugün 90. yılını kutladığımız günde 90 yıllık başarılar ile bir uygarlık öyküsü oluşturan Cumhuriyetimiz ile haklı bir gurur duyuyoruz. Türkiye bağımsızlık mücadelesini verdiği dönemlerde aynı mücadeleyi veren mazlum milletlere örnek oluşturduğu gibi bugün de gelişimi ile yakın çevresindeki ülkeler başta olmak üzere bir çok ülkeye ilham kaynağı olmaya devam etmektedir.”

Konuşmaların ardından Rize’de ağırlanan Romanya, Bulgaristan, Letonya ve Polonya halk oyunları ekipleri gösterilerini sergiledi. Rize Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibinin sergilediği Bıçak Horonu yoğun alkış aldı. Tören resmi geçitle son buldu.

Rize’de bu yıl düzenlenen Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine geçen yıllara oranla halk katılımının yüksek olduğu gözlendi.


PAZAR İLÇESİNDE KUTLAMALAR........
Dün Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlayan kutlamalar, 29 Ekim günü Pazar İlçe Stadı’nda düzenlenen törenle devam etti.

Buradaki tören Kaymakam Selçuk Aslan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ömer Kodoman ve Belediye Başkanı Ahmet Basa’nın, öğrencilerin ve halkın bayramını kutlaması ile başladı.

İlçe Kaymakamı Aslan tarafından günün anlam ve önemini ifade eden konuşma yapıldı. Aslan konuşmasında, Cumhuriyet'in 90. yılını kutlamanın coşku ve heyecanı içinde olduklarını söyledi.

Öğrencilerin günün anlam ve önemi ile ilgili kompozisyon, şiirlerin okuması, öğrencilerin kısa koşu yarışması, resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verilmesinin ardından Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Folklor ekibinin horon gösterisiyle devam eden kutlamalar, resmigeçit töreniyle sona erdi.

Ayrıca Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen sportif faaliyetlerde Kurumlar arası futbol turnuvasında şampiyon olan takıma kupası Kaymakam Aslan tarafından verildi.

Tören sonrası Belediye Parkı'nda Pazar Müzik Severler Derneği tarafından halka konser verilecek.

ARDEŞEN İLÇESİNDE KUTLAMALAR

29 Ekim salı günü saat 9:30 da Kaymakamlık Makamında İlçe Kaymakamı İlyas Memiş tebrikleri kabul etti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 90. yıl dönümü kutlama programına saat 10:30 da Fatih İlkokulu Bahçesinde kutlamalara devam edildi.

Kutlama programında Ardeşen Kaymakam İlyas Memiş , İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Adem Ten ve Ardeşen Belediye Başkan Vekili Mehmet Yerebakan ile birlikte törende bulunan okulları temsil eden öğretmenler ve öğrenciler ile Cumhuriyetin coşkusunu yaşamak için gelen çok sayıda vatandaşın Cumhuriyet Bayramını kutladı.Kutlama törenine Kaymakam Memiş ,Garnizon Komutanı Ten ve Belediye Başkan Vekili Yerebakan’ın yanı sıra Tunca belde Belediyisi Başkanı Ahmet Topal,,daire amirleri, oda ve dernek başkanları, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI