CEVAHİR TOPALOĞLU
RİZE-Rize Muhtarlar Federasyonu, tüm ilçe ve merkez mahalle ve köy dernek başkanlarının katılımıyla geniş kapsamlı bir toplantı yaptı.
Toplantının asıl gündemi, 2020 Yaş Çay Kampanyasının değerlendirilmesi ve bu konuda muhtarların görüş ve düşüncelerinin kamuoyu ile paylaşılması oldu.
“Çay kanununun belirgin bir şekilde meclisten çıkmaması başta bölgemiz olmak üzere ülkemizin kanayan yarasıdır” diye belirten Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Tuncay Maşalacı, “Bu milletin her zaman derdi olan ve her Mayıs ayında sıkıntısını çekmeye başladığı çay kanununu meclisten ne zaman geçirmeyi düşünüyorsunuz”? Dedi
Her mayıs ayı geldiğinde televizyonlarda mikrofonu elinde olan vekillerimiz, çaydan bahseder ve temennilerini dile getirdiğine vurgu yapan Başkan Maşalacı, “Bazen sıkıntılar bazen ise faydası olan açıklamalar yapılır. Sözde kalan hiç bir şeye tahammülümüz yoktur. Bizim beklentimiz mikrofonda söylemler değil, yazıda alınan kanunlardır. Hiç bir dönem Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun vekillerimizin girişimine şahit olmadığımız ortak bir yazı ile meclisimize teklif verilmesi konusunun artık vakti gelmiştir.” değerlendirmesinde bulundu
Bu konuda içerik olarak kendilerine federasyon olarak yardımcı olacağımızı parti ayırt etmeksizin yanlarında olacağımızı beyan ediyoruz”. Söyleyen Maşalacı, “Taban fiyatın altında özel fabrikaların çay almaları müstahsilimizi zora sokmaktadır. Müstahsilin zorda kaldığı her konu bizlerin konusudur. Vatandaşımızın her derdini kendi şansımızın derdi gibi kabul ederiz.” diye konuştu
Bizler vatandaşla en yakın ilişki kuran seçilmiş kişileriz. İktidar ve muhalefet partilerinin milletvekillerinin gerçekleştireceği bu girişim önce bölgemize sonra ise ülkemize fayda getirecektir. Rizeli bir Cumhurbaşkanına sahip olduğumuz ülkemizde bu kanun için pasif kalmak ve ihmal etmek ne derece doğrudur. Diyen Başkan Maşalacı, daha başka ne gibi bir fırsat beklenilmektedir. Önüne geldiğinde kesinlikle onaylayacağı konuyu halen daha sunmamak neyin nesidir?” dedi.
Çay kanunu olmazsa olmazımızdır. Normalleşme süreci ile beraber açılan meclisimizde yapılacak çalışmalar da sunulan tekliflerin ön sıralarında yer alması gereken bir kanun olduğunun ifade eden Tuncay Maşalacı, şöyle devam etti:
“Çay, bu aziz milletin güne başlangıç ve günü kapatış içeceğidir. Çay, sohbetin ve dost meclisinin öncelikli ikramıdır. Çay bu milletin milli içeceğidir. Milli içeceğimize sahip çıkmak en az müstahsil kadar Ankara'da yer alan temsilcilerimizin de görevidir. Bu aziz milletin çay konusunda atılmayacak bir adıma karşı tahammülü yoktur. Konuyu dile getirdiğimiz gibi takibini de yapacağımız hususunu aziz kamuoyuna selam ve saygılarımız ile bildiririz.”