Tarih: 20.09.2013 08:56

RİZE HAVAALANI ULUSAL MEDYADA!

Facebook Twitter Linked-in





Ulusal medyamızın en çok satan gazetesi posta hava limanı için Rize’de oluşan heyecanı Karadeniz ilavesinde manşete taşıdı.

Posta gazetesi bugünkü sayısında  “Rize’de Havaalanı heyecanı” başlığı ile geniş yer verdiği haberinde Rize Kent Konseyi Havaalanı Çalışma Gurubu başkanı Metin TOPÇU ve Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Güven AKSOY’un açıklamalarına geniş yer verdi.

Posta Gazetesi Karadeniz ilavesi manşetine geniş yer verdiği haberinde Metin TOPÇU’nun

“61. Hükümetin birçok kez açıkladığı 81 ili kapsayan 71 ilde hava alanı yapma projesinin olduğunu hatırlatarak “Türkiye 2023’e kadar 78 Milyon olan yıllık yolcu kapasitesini 400 Milyona çıkaracak. Bu gelişmeden payını alamayan sadece 10 il olacak. Hava alanı olmayan 10 il içerisinde olmak istemiyoruz. Trabzon Havaalanından iç ve dış hatlar dahil olmak üzere 2012 yılında 2 Milyon 429 bin 873 kişinin uçak yolculuğu yaptı. Bu rakamın yüzde 35’i, yani 850 bin kişi Rize yolcusudur. Bu iki adet Konya, 2 adet Malatya veya 30 adet Tokat havaalanına eşdeğer bir yolcu potansiyelidir. Yapılan 19 bin 947 uçak seferinin yüzde 35’i, yani 6 bin 981 uçak seferinin Rize yolcusu için kullanıldığı anlamına gelir. Bu da günde 20 uçak anlamına gelir.” Dediğini yazdı.

posta (1)

Manşet haberde Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Güven AKSOY’un açıklamalarına da yer veren Posta gazetesi  “Bugüne kadar konuşulan her söz gerçek olma yolunda ilerlemeye başladı. Yapılacak araştırmalar sonucunda görülecektir ki hayallerine ilerleme yolunda hızla ilerleyen Rize, havaalanı sayesinde hedeflerine daha süratle kavuşacaktır”  dediğini yazdı 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —