RİZE EN ÜST DÜZEYDE FUARDA YER ALACAK

Rize olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da EMITT’e geniş bir katılım gerçekleştiriyoruz. Çayımızla, Ayderimizle, Kaçkarımızla, yöresel ürünlerimiz ve lezzetlerimizle, ilçelerimizle fuarda geniş bir tanıtım yapılacak.

KÜLTÜR 31.01.2014 07:36:36 155 0
RİZE EN ÜST DÜZEYDE FUARDA YER ALACAK

Dünyanın en büyük Turizm Organizasyonlarından biri olan EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı 30 Ocak- 02 Şubat 2014 tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü TÜYAP fuar alanında bu yıl 18. kez düzenlenmekte ve söz konusu fuara Rize Valiliği ile beraber Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü de katılmaktadır.

Doğu Akdenizin en büyük fuarı olan ve Uluslararası düzeyde önemli turizm hareketliliği sağlayan EMITT 2014 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı 70 ülkeden, 4500 Turizm sektör temsilcilerinin katılımı ile bu yıl daha kapsamlı ve Uluslararası ziyaretçilerin yoğunluğu ve renkli görüntüleri ile öne çıkan bir fuar olduğunu ilk günden göstermektedir.

Türkiye’nin her bölgesinden İl, İlçe ve Beldelerin Ulusal ve Uluslararası Turizm platformuna çıkmak için profesyonelce çalışmalar yaptığı fuarda İlimizi temsilen Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün hazırlamış olduğu standa ilk günde yoğun ilginin olması, gelen ziyaretçilere Rize İlinin Tarihi, doğal güzellikleri ve Turistik değerlerini yansıtan doküman ve tanıtıcı materyallerin yanında çay, Rize simidi, Rize Peyniri, pepeçura, kivi ve Rize bezinden Fularlar dağıtılması iyi bir tanıtım fırsatı yaratmakta olup, İlimizin Turizm potansiyelinin değerlenmesi açısından önemli katkılar sağlamaktadır.

Rize Valisi Nurullah Çakır fuarda yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “EMITT ülkemizde düzenlenen en önemli ve en büyük sektör fuarı. Yabancı ziyaretçi, turizm profesyonelleri, turizm yatırımcıları ve uluslararası tanıtım açısından EMITT sektörün kalbi niteliğinde. Rize olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da EMITT’e geniş bir katılım gerçekleştiriyoruz. Çayımızla, Ayderimizle, Kaçkarımızla, yöresel ürünlerimiz ve lezzetlerimizle, ilçelerimizle fuarda geniş bir tanıtım yapıyoruz. Yine her yıl olduğu gibi bu yıl da yöresel lezzetlerimizi, ürünlerimizi ziyaretçilere ikram ediyoruz. Fuarda ilimizi tanıtmak için, turizm yatırımcıları ve uluslararası tur operatörleri ile ikili görüşmeler yapıyoruz. Fuarda yine ilimizin 2015 yılına yönelik hazırlıklarını ve çalışmalarını da anlatacağız dedi.

İlimizin Tüm değerleri ile tanıtımının yapıldığı emitt fuarında standımızı ziyarete gelenler doğal güzellikleri görmenin yanında çayı canlı olarak toplama imkânı bulmuşlardır. Ayrıca kemer köprüsüyle, yayla eviyle, şelalesi ile birçok ziyaretçinin ve İstanbul’da yaşayan hemşehrilerimizin standımıza gelip fotoğraf çektirerek memleket hasretlerini giderdikleri bir platform olmuştur. İlk günde çok sayıda üst düzey yetkilinin çıkarma yaparak katıldığı bu fuara Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik,İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş,İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Turizm sektör temsilcileri, Rizeli Dernek ve vakıf temsilcileri, İstanbul’da yaşayan Rize’li Hemşehriler, tatilciler ve binlerce ziyaretçi Rize Valiliği standını ziyaret etti. Yerel ve Ulusal Basının yakından takip ettiği Rize Valiliği standına gelen ziyaretçiler Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu tarafından karşılanarak çay ve çeşitli hediyeler ikram edilerek Uluslararası platformda Rize’nin tanıtımına katkı yapmak için yoğun bir çaba harcıyorlar. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI