Rize bu sitede daha güzel tanıtılıacak

Doğal güzellikleri ile turizm kenti olma yolunda önemli adımlar atan Rize, Rize Valiliğinin hazırladığı turizm portalı ile Rize'yi hiç tanımayanlara rehber olacak

YÖREDEN HABER 27.01.2016 15:50:28 119 0
Rize bu sitede daha güzel tanıtılıacak
Tüm özellikleri ile Rize ülkemizde insanı büyüleyen nadir şehirlerimizden biridir. Karadeniz'den süzülen Rize tüm gönülleri fethedecek doğal bir güzelliğe sahiptir. Dört mevsimi ayrı güzelliklerle yaşayabileceğiniz bu harika yerlerde gezerken evinize dönmek istemeyeceksiniz. Ruhunuz, bedeniniz ve tüm düşünceleriniz bu güzelliklerde takılı kalabilir. Kendinizi bir gezgin gibi hissedersiniz bu çay kokulu kentte.

TURİZM PORTALI

Doğal güzellikleri ile turizm kenti olma yolunda önemli adımlar atan Rize, Rize Valiliğinin hazırladığı turizm portalı ile Rize'yi hiç tanımayanlara rehber olacak.
Rize'nin doğal güzellikleri ve kültürel değerleri; Yaylalar, Dereler, Mesire Yerleri, Kaplıcalar, Göller, Şelaleler, Taş ve Ahşap Konakları, Müzeler, Kemer Köprüler, Camiler ve Kaleleri bir internet sayfası aracılığı ile detaylı bir şekilde ziyaretçilere tanıtılıyor. Sayfayı ziyaret eden kullanıcılar o mekân hakkında bilgi sahibi olabilecekleri gibi, yol tarifi de alabilecekler. Rize'deki fotoğraf sanatçılarının fotoğraflarına yer verilen sitede ziyaretçi Rize'ye gelmeden gezi planını yapabilecek. Ziyaretçiler erişmek istedikleri bilgilere güncellenen ve daha anlaşılır bir şekilde hazırlanan web sitesi sayesinde kolaylıkla ulaşabilmekte, görüş ve önerilerini paylaşabilmektedir. Rize'ye gelen yerli ve yabancı turistlere yardımcı olacak gezilecek ve görülecek yerlerin anlatıldığı içerisinde Çay'ın Başkenti Rize ile ilgili bütün bilgilerin olduğu bir 'Turizm Portalı' hazırlanmıştır.
Rize'nin doğası ve kültürünün, turizm açısından önemli güzelliklere sahip olduğunu belirten Vali Yazıcı, Rize'yi tanıtmak için değişik projeleri olduğunu ve bunları hayata geçirmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

ŞANSLI BİR ŞEHİRDE YAŞIYORUZ

Son yıllarda şehirlerin birbirleriyle yarış içerisinde olduklarını, bu nedenle de tanıtıma önem verilmesi gerektiğini ifade eden Vali Ersin Yazıcı, 'Bütün etkinliklerde tatil planları yapanları şehrimize beklediğimizi heyecanla ifade ettik. Sahip olduğumuz harikulade potansiyeli heyecanla anlatıyoruz. Tüm bu zenginlikler bir destinasyon olmayı fazlasıyla hak ediyor. Yerli ve yabancı turistlere şehrinizi, etkileyici bir sunumla anlatamadığınızda, teknolojiyi yeterince kullanamadığınızda başka kentlere, başka ülkelere yönelmemeleri için hiçbir sebep yok. O kadar şanslı bir ilde yaşıyoruz ki, şimdi bu potansiyeli de dikkate alarak 'sıra bize geldi' diyoruz. Arama motoruna 'RİZE' yazıldığında şehir hakkındaki tüm değerleri tanıtan ve kullanışlı linkler veren bir portal olmalıdır. Kentin gelişimini, cazibesini öne çıkaran iyi bir tanıtım projesi farklı bir heyecan ve güven sağlayacaktır. Görsellik sunumlarda her zaman etkili bir yöntem olarak öne çıkar. Rize insanlar için daha heyecan verici, daha ilgi çekici hale gelecektir' diye konuştu.
RİZE DOĞU KARADENİZ'İN BİR İNCİSİ
Rize'nin tanıtımı ile ilgili adeta bir seferberlik başlattıklarını belirten Vali Yazıcı, 'Rize Doğu Karadeniz'in incisi diyebileceğimiz bir şehir. Turizmi canlandırıyoruz ve şehrimizi tanıtıyoruz. Tanıtım faaliyetlerinde yer almak ve ilin tanıtılmasını sağlamak, ülke içerisinden ve ülke dışından ziyaretçilerin gelmesini sağlamak için büyük katkıdır. Turizm bakımından şehrimiz dört mevsim her yönü ile gezilmesi, görülmesi gereken yerlerden biridir. Biz bu alanda şehrimizi hem görsel olarak, hem de yazılı materyallerle tanıtıyoruz. Rize'nin hem doğal güzellikleri, yaylası olsun, denizi olsun, gölleri olsun, yeşil alanları olsun, dereleri olsun misafirlerimize hem görsel, hem yazılı materyallerle tanıtmamız gerek. Bunun için bizim bazı çalışmalarımız var 'şeklinde ifade etti.

(visitrize.com)

4 aydır bu çalışmayı oluşturulan ekiple beraber sürdürdüklerini belirten Vali Yazıcı, 'Amacımız Rize'nin turizmine katkıda bulunacak bir tanıtım web sayfası hazırlamaktı. Özellikleri ile içeriği ile Türkiye'nin hiçbir ilinde bulunmayan bir sayfa ile Rize'mizi tanıtmaya çalıştık. Arkadaşlarımız özel ve yeni bilgileri toplayıp sayfada yayına hazırladı. İnanıyorum ki bu sayfayı ziyaret edenler Rize'yi ziyaret etmek için sabırsızlanacaklar. Rize yeşil ve mavinin bütünleştiği özel bir şehir. O kadar güzel doğal güzelliklerimiz, kemer köprülerimiz, taş ve ahşap konaklarımız var ki bunları daha çok ziyaretçilerle buluşturmak amacındayız. Web sayfasının ismini visitrize.com olarak belirledik. Web sayfamız şu anda Türkçe içeriği ile beta sürümü ile yayına başladı. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan İngilizce ve Arapça dil desteği ile üç dilde yayın yapacak' diye konuştu.

HER ŞEY DAHA GÜZEL OLACAK

Rize'ye gelmeden ziyaretçilerin planlarını yapacakları bir özelliğin sitede yer aldığını belirten Vali Yazıcı; 'Siteyi gezerken ziyaretçiler web sayfasında beğendikleri içerikleri gezi planıma ekle butonu ile seçebilecekler. Bu seçimleri sonunda yazıcılarından çıkartarak ilimize geldiklerinde navigasyon üzerinden o mekânı rahatlıkla bulabilecekler. Ayrıca yol tarifi al seçeneğinde yer alan Qr kodunu telefon ile okutup seçilen mekâna bulundukları yerden kolaylıkla gidebilecekler. Web sayfası ayrıca ziyaretçilere program önerileri, konaklama, ulaşım, ne alınır gibi konularda yol gösterici olacak. Turizm mekânlarının yanında Rize'de yapılabilecek aktiviteler olan; Doğa Yürüyüşü ( Trekking ), Termal Turizm, Foto Safari, Rafting, Dağcılık, Jeep Safari, Kuş Gözlemciliği, Dağ Bisikleti, Heliski ve Flora – Fauna konularında detaylı bilgi ve fotoğraflar yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunuldu. Ziyaretçilerin Rize hakkında ihtiyaç duyabileceği turizm konulu kitaplar sayfada okunabilecek. Rize haritaları indirilip görüntülenebilecek şekilde sayfaya yerleştirildi. Haberiniz olsun seçeneği sayesinde Rize'de yapılacak turizm etkinliklerinden isteyenler yararlanabilecekler. Turizm mekânını tanırken yakın yerlerde görülebilecek turizm alanları da ziyaretçilere öneriliyor. Yakın yerdeki yeme-içme yerleri konaklama yerleri de aynı sayfada ziyaretçileri yönlendirecek' şeklinde ifade etti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI