Rize 2013 Dergisi Yayınlandı

Rize ilçeleri tanıtan ve hizmetlerini anlatan Rize 2013 dergisi ‘Hizmet İçin Rizedeyiz’ parolasıyla yayın hayatına başladı.

KÜLTÜR 21.10.2013 15:25:25 38 0
Rize 2013 Dergisi Yayınlandı



Aytekin Kalender


Yıllık olarak yayınlanacak olan Rize 2013 dergisi, içerisinde birçok yeni konu birçok yeni tanıtımın yanında muhteşem fotoğraflarıyla dikkat çekiyor.

İhlas Haber Ajansı Muhabiri Aytekin Kalender ve Kaçkar Tv Haber Müdürü Zeynep Akyıldız’ın hazırladığı dergide, güncel, tanıtım, spor, kültür-sanat, magazin, eğlence, bulmaca gibi farklı kategorilerden sayfalar yer alıyor. Ayrıca Rize 2013 dergisinde özel röportajlara da yer verildi. Geniş bir yelpazeyle Rize’nin dört bir yanına ulaşan dergi editörleri kapak görselinde Rize’nin gece çekilmiş bir fotoğrafını kullanırken ilçe ve beldelerden de küçük karelere yer verdi. Dergi içerisinde daha önce hiçbir yerde görmediğiniz onlarca fotoğraf bulunurken konu olarak okuyucu doyuran ve bilgilendiren makaleler seçildi. Ara başlıklarla desteklenen yazılarda uzun uzadıya süren cümlelerle okuyucuların bilgiye sıkılmadan ulaşmaları hedeflendi. Kullanıcı dostu ara yüzü de ayrıca okuma kolaylığı sağlıyor.

Rizeliler için hazırladıkları derginin satırlarda gezinirken herkesin kendinden de bir şeyler bulacağını belirten Rize 2013 dergisi Genel Yayın Yönetmeni Aytekin Kalender; “Dergi iki aylık hummalı bir çalışmanın eseridir. Uzun bir çalışmanın ardından önümüze dergi geldiğinde bu yorgunluklar mutluluğa dönüştü. Her ne şekilde olursa olsun bugün bu çalışmayı Rizeliler ile buluşturmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ekip olarak bizim tek hedefimiz en iyisini yapıp karşımızdakileri doyurucu bir içerik ile akışı sağlayacak düzgün bir dizgi yapmaktı. Bir yeryüzü cenneti olan ilimizin, zenginliklerinin farkına varan her hemşerimiz; kendi dünyaya bakış penceresine göre, şehrimizin geleceği hususunda ciddi ümitler ve endişeler taşımaktadır. Öyleyse endişeleri yok etmek ve ümitleri arttırmak için; milli-manevi değerlerimiz etrafında birbirimize sıkıca sarılmak, birbirimizi anlamak ve birbirimizin farklılıklarını kabullenmek zorundayız! Hacı Bektaşi Veli der ki: “Bir olalım, iri olalım, diri olalım” Bu keyifli ve meşakkatli çalışmada, benimle beraber çalışan ekip arkadaşıma ve bize desteklerini esirgemeyen dostlarımıza, yöneticilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.


'Hizmet İçin Rizedeyiz' dergisinin yayına sunmanın heyecanı içinde olduklarını belirten dergi sorumlu yazı işleri müdürü Zeynep Akyıldız; “Dergimiz Rize`de ki 15 belediyenin çalışmalarını ve yapılan hizmetlerin hangi duyguları taşıdığını bulacaksınız. Rize`de görev yapan bir haberci olarak, bu küçük ama güzel şehre hep tepeden baktığımı fark ettim bu dergi sayesinde. 'Gelişmeye çalışan fakat bir türlü isteği yere gelemeyen, kendi küçük, hedefleri büyük şehir Rize' Oysa ki içerilere doğru attığınız her adım da sizi bambaşka hikayeler, yeşil ve maviye gönül vermiş nice yürekler ve gerçekten çalışkan, azimli insanlar karşılıyor.İmkan ve olanakların kısıtlı olduğu yerlerde bile verilen amansız mücadele hemen kendini gösteriyor. Samimi bakışların altında doğaya, paraya ve çekememezliğe karşı savaş yer alıyor. İstedik ki bu savaşı biraz renkli anlatalım sizlere.Hem Rize`yi tanıtalım hem de çalışmaları yerinde gösterelim. Şimdi çevirdiğiniz her sayfada bir 'inanmışlık' öyküsü bulacaksınız. 'Hizmet İçin Rizedeyiz' inanmışlığı. Dergi hazırlığında bizlere katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Ekip arkadaşlarımla girdiğimiz bu yolda güzel bir çalışma yaptığımız kanaatindeyim” şeklinde konuştu. 
Dergi il ve ilçe belediyeleri tarafından ücretsiz olarak dağıtılacak. Ayrıca isteyen herkes internetten e-dergi olarak www.rizebelediyeleri.com/dergi adresinden de ulaşabilecek. Dergi temin etmek isteyenler Rizedeyiz Bilgi İşlem (Tevfik Mataracı İş Hanı No:212 Merkez Rize) adresinden de temin edilebilecek.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI