RİDEF'TE NELER OLUYOR?

YETKİ KİMDE?

YÖREDEN HABER 4.08.2013 09:45:45 21 1
RİDEF



Bakan rahatsız, Rizeliler rahatsız… Yaklaşık bir yıldır tartışmaların yapıldığı, gergin kongre süreçlerinin yaşandığı Ankara Rize Dernekleri Federasyonu (RİDEF), mahkeme kapılarından kurtulamıyor.

YETKİ KARAOĞLU’NDA

Süleyman Basa yönetiminin, muhaliflerin olağanüstü genel kurul çağrısına duyarsız kalması üzerine Mahkeme yoluyla genel kurul kararı alınan RİDEF’te, kayyum heyeti tarafından Mart ayında icra edilen olağanüstü genel kurulda Fatih İslam Karaoğlu başkanlığa seçilmiş ve Federasyon’un yeni yönetimi oluşmuştu. Olağanüstü Genel Kurul sonrası Ankara Valiliği İl Dernekler Müdürlüğüne Genel Kurul sonuç bildirimi sunularak yeni yönetimin kayıtlara işlenmesi istendi ve Ankara İl Dernekler Müdürlüğünün yeni kayıtlarında Başkan Fatih İslam Karaoğlu ve yönetimi RİDEF’in yeni Yönetim Kurulu olarak tescil edildi. Ve Karaoğlu yönetimi adına yetki belgeleri düzenlendi.

12 MAYIS KONGRESİ USULSÜZ MÜ?

Ancak RİDEF’te sular durulmadı ve eski yönetim 12 Mayıs 2013’te Başkent Öğretmenevinde kongre yaptı. Fatih İslam Karaoğlu ve yönetimine göre illegal olarak değerlendirilen Kongrede Mustafa Babal başkan seçilirken, Babal’ın başkanlığında yeni yönetim oluşturuldu. Olağanüstü genel kurulda seçilen Fatih İslam Karaoğlu yönetimi ise bu kongrenin usulsüz olduğunu ve genel kurulu toplama yetkisinin kendilerinde olduğunu belirterek, Mayıs ayındaki kongrenin hiç bir anlam taşımadığını ifade ediyor.

RİDEF ADINA İKİ AYRI İFTAR

Geçtiğimiz günlerde RİDEF adına iki farklı iftar programı haber sitelerinde yer aldı. RİDEF’teki bu iki başlılık görüntüsü Rizelilerin hem kafasını karıştırdı hem de üzüntü verdi. Nasıl oluyor da; RİDEF adına iki ayrı başkan ve iki ayrı adresten haber servis ediliyordu?

DEFTER, BİLGİ VE BELGELER BABAL YÖNETİMİNDE

RİDEF’in resmi evrakları, defter, mühür ve web sayfası ile e-posta adresi şifreleri daha önce Süleyman Basa yönetimi tarafından Fatih İslam Karaoğlu yönetimine devredilmediğinden, bu bilgi ve belgeler halen Mustafa Babal yönetiminin elinde bulunuyor. Dolayısıyla RİDEF’in resmi e-posta adresinden haber ve duyurular Babal yönetimi tarafından yapılıyor.

MAHKEME SÜRECİ DEVAM EDİYOR, BAKAN RAHATSIZ!

RİDEF’te mehkeme süreci devam ediyor ve bu konuda son sözü yargı verecek. Bakan Hayati Yazıcı da geçtiğimiz günlerde katıldığı Karaoğlu yönetiminin iftar programında bu konudan duyduğu rahatsızlığı ifade ettiği ve bir an önce çözüme kavuşturulmasını istediği öğrenildi.

Öte yandan, Karaoğlu’na yakın kaynaklar, eski yönetimin yetkisi olmadığı halde genel kurulu toplantıya çağırmasının apaçık bir usulsüzlük olduğunu belirtiyor. 

Anahtar Kelimeler:
Ali KURT
4.08.2013 19:58:55
sayın mustafa babal ridef in tarihine bir bölen olarak damgasını vurmuştur.arkasında birçok şaibe bırakarak ayrılan süleyman basanın maşası olmuş ve ortaya çıkmıştır. bu damga ona yeter.yazıklar olsun.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor