HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI
Karaman; 'Bölgemizin ve Rize’mizin en önemli kurumu, ÇAYKUR, RTB ve Ziraat Odası ile birlikte Organik gübre çalışması yapıyoruz. Çok kapsamlı çalışmalarımızdaki amacımız her zaman bizlere destek veren ve üniversitemize ismini bahşeden, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın isimlerine layık, çok nitelikli bir üniversite oluşturmak için, nitelikli eğitimle birlikte, en son bilişim ve teknolojik donanımların yer aldığı nitelikli eğitim binalarımızda, nitelikli çok sayıdaki laboratuvarlarla birlikte, donanımlı kütüphaneler ve her türlü sosyal sportif aktivelerin yapılacağı sportif ve sosyal tesisleri hizmete açtık.” dedi.
Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN. ‘’ Üniversite olarak alt yapı ihtiyaçlarımızı önemli oranda tamamladık, birkaç eksiğimiz var, onları da önümüzdeki bir iki yıl içinde tamamen tamamlamış olacağız. Bundan sonra eğitim-öğretim ile ARGE’nin kaliteli olması ve akreditasyon süreçlerine yoğunlaşacağız. YÖK Kalite Kurulu 2017 yılında üniversitemizi dış değerlendirmeden geçirdi. Ekip gayet memnundu. Yakında rapor da YÖK’ün sayfasında yayınlanacaktır. Son yıllarda Rize’miz ile ilgili kalıcı önemli çalışmalar yapmaktayız. Recep Tayyip Erdoğan üniversitesinin öğrencilerinin gelir harcama analizi ve Rize’ye ekonomik katkısı bir çalışma yaptık. Yine, Rize’de AVM ve tüketici tutumlarının incelenmesi, öğrenci ve akademisyenler ile ilgili Rize halkının karşılıklı algı ve beklentilerini içeren kapsamlı bir çalışma yaptık. Rize’deki STK’larla yerel işbirliği çalıştayı gerçekleştirdik. Bölgenin temel ürünü olan çay konusunda ÇAYKUR’la ve diğer ticari STK’larla çay konusunu öncelikli araştırma konusu ilan ettik. Çay uygulama ve araştırma merkezi kurduk. Bu konuda bir çalışma grubu oluşturduk. Üniversitenin ÇAYKUR ile birlikte TÜBİTAK’a, çayın genetik kaynaklarının toplanması karakterizasyonu, muhafazası ve yeni çay çeşit alaylarının belirlenmesi projesini sunduk. Bu projenin maliyeti 4-5 milyon TL’dir. Yine özel bir ÇAYKUR kuruluşuyla çayın klonması ve çoğaltılması ile ilgili proje yürütüyoruz. Üniversitemiz öğretim elamanları tarafından paydaşlarımızla birlikte çay ile ilgili yapılan çalışmaları kitaplaştırdık. Dokap ile çayın kalitesini geliştirilmesi konusunda iş birliği protokolü imzaladık ve bir buçuk milyon proje aldık. Şehrimizde mini bir çay fabrikası kuracağız.’’ Çalışmalarımızda Rize’mizin tarihini kitaplaştırıyoruz. Bununla birlikte Rize’nin yöresel halk edebiyatını kitaplaştırıyoruz. Rize’nin tarihinde önemli bir yeri olan Rize mandalinasını tescil çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye’nin en büyük su ürünlerinin müzesini üniversitemizde kurduk. Bölgenin endemik florası ile ilgili projeler hazırlayarak Dokap’a sunduk ayrıca Rize ili çiçekli bitkiler polen atlasını oluşturduk.” şeklinde açıkladı.
RTE Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN ‘’Sosyal kampüs projesi yapımı, Sahil dolgusu proje yapımı, Diş hekimliği fakültesi inşaatı, Tıp Fakültesi simülasyon merkezinin yapımı, İslampaşa camii inşaatı (Hayırsever kişi tarafından) Pazar Ziraat Fakültesi camii inşaatı ve yeni projelerin yapımı için kamulaştırma çalışmalarımız kesintisiz devam etmektedir. Üniversitemizde 2006 yılı itibari ile 6.295 öğrenci var iken bu öğrenci sayısı yıllar göre %34 artarak 20.180 öğrenciye ulaşmıştır. Bu rakam üniversitemizin eğitimi, şehrimizin ekonomik ve sosyal hayatının daha hızlı kalkınıp, gelişmesi açısından sevindirici bir durumdur. Eğitim ve Öğretimde Üniversitemizin, 12 kuruluş yıldönümünü inşallah, 17 Mart 2018 tarihinde hep birlikte kutlayacağız.” dedi.