Ramazan'da davul çalısın'mı!

Davul'a halk anketle karar verecek.

YÖREDEN HABER 29.06.2013 17:46:46 50 0
Ramazan




Giresun Valiliği, Ramazan Ayı’nda davul çalınıp çalınmamasını anket yaparak halka soruyor.
Vali Şahin, Ramazan davulunun bir gelenek olduğunu belirterek “Ama artık buna gerek kalmadığına inanıyoruz. Faydadan çok değişik şekilde insanlara etki verdiğini düşündüğüm için davulun çalınıp çalınmamasını halkımıza anket ile soracağız. Yüzde elli bir ne derse o olacak” dedi.
Ramazan’da davul çalınması konusun da halkın görüşünü alarak o doğrultu da hareket etmeyi düşündüklerini anlatan Vali Dursun Ali Şahin, ”Bin kişi üzerinde mahallelerde nüfus kriterlerine göre mahallelerin görüşünü alacağız. Çıkan sonuca göre biz ramazanda davulun çalınıp çalınmamasına karar vereceğiz. Davul bizim örf ve geleneğimiz.Ama bu geleneğe artık gerek kalmadığına inanıyoruz. Faydadan çok değişik şekilde insanları etkileyebileceğini düşündüğümden dolayı bu yöne gittik. Gece erken saatlerde başlanıp insanların uyandırılması, hastaların, çocukların, nöbetten gelen kişilerin davulla tekrar uyanması, araç sirenlerinin ötmeye başlaması bir anlamda insanları etkilemekte. Aynı zamanda kuşların da uyandığını ben gözlerimle gördüm.
Martıların ve güvercinlerin kıyamet koparırcasına bağırıp havada uçuştuklarını görünce şahsen o hayvanlara acıdım. Artık günümüzde davulun yerine saat, internet ve uyandırma servislerinin devreye konulması,vatandaşlarımızın da sahurunu yapıp yattığı dikkate alındığında davul çalınması olayının bitirilmesi yönünde gayret sarf ediyoruz.” Vatandaşların bu konuda görüşlerinin ne olacağını merak ettiğini belirten Şahin, “Biz vatandaşımızın hizmetindeyiz.Vatandaşımızın yüzde elli biri evet diyorsa o doğrudur. Eğer çalınsın yönünde bir sonuç çıkarsa biz buna uymak zorundayız” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI