Pirinç ve Mısır Tarlaları ÇAY’a dönüştü

Pirinç ve Mısır Tarlaları ÇAY’a dönüştü

YÖREDEN HABER 30.06.2019 18:51:15 387 0
Pirinç ve Mısır Tarlaları ÇAY’a dönüştü

PAZAR-Rize’nin Pazar İlçesi Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinden 80 Yaşında Samiye Hasanoğlu Mahallede değişim ve dönüşüme çok üzülüyor.

“18 yaşımda nişanlanıp,19 yaşımda evlendim. Aynı mahalleye gelin gittim.5 çocuğum ve tam olarak sayamadığım yaklaşık 15 torun sahibiyim” diyen Samiye Hasanoğlu ilginç yaşamını anlattı.

Hasanoğlu “ Çay tarımından önce burada mısır ve pirinç ekerdik. Daha sonraları Çay tarımı geldi. Mısır kısmen ama Pirinç ekimi kalktı. Eskinden mahallemiz hane ve insanlarla doluydu. Şendi. Şimdilerde benim ailemden dahi kimse kalmadı. Hep göç ettiler. Konağımız vardı. Heyelanda yıkıldı. Tek konak amcamın kaldı oda miadını doldurdu. Daha önce bu konak hastaneydi. Şimdilerde kimseler kalmadı “dedi.

Samiye Hasanoğlu “ mahallemizde elma çok olurdu. Tarlada her türlü sebzemizi ekerdik. Şimdilerde hep hazır alıyoruz. Çaylarımızı da yarıcılar veya yevmiyeciler topluyor. Eski günlerde çektiklerimiz aklıma geliyor. Şimdikiler çok rahat. Yine de memnun değiller. Çalışmadan hazır geçiniyorlar” dedi.


Anahtar Kelimeler:

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor