Pazarlılar Otobüs Güzergah Değişikliğine Tepkili

Pazar’dan Trabzon’a seyahat eden vatandaşlar, otobüslerin şehir merkezinden geçmemesi nedeniyle mağdur olduklarını belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

GÜNDEM 26.10.2024 11:08:00 398 0
Pazarlılar Otobüs Güzergah Değişikliğine Tepkili

Artvin Sarp Sınır Kapısı ile Trabzon arasında sefer yapan otobüslerin güzergahının değiştirilerek Pazar şehir merkezi yerine direkt olarak otogara alınması, Pazarlıları büyük bir mağduriyete sürükledi. Daha önce şehir merkezinden geçen otobüslere rahatlıkla binebilen vatandaşlar, şimdi kilometrelerce yürümek zorunda kalıyor.

"Yağmurda, soğukta yürümek zorunda kalıyoruz"

Konuyla ilgili  açıklama yapan Nurten Turan, imza kampanyası başlatarak Pazar Kaymakamlığı ve Rize Valiliği’ne dilekçe verdiklerini söyledi. Turan, dilekçede şu ifadelere yer verdi: "Trabzon’a sık sık seyahat etmek zorundayız. Sağlık, eğitim gibi ihtiyaçlarımız için otobüsleri kullanıyoruz. Ancak yeni uygulama ile otogara ulaşmak için zorlanıyoruz. Yağmurlu ve soğuk havalarda valizlerimizle yürümek zorunda kalıyoruz. Bu durum hem maddi hem de manevi olarak bizi mağdur ediyor."

"Minibüsçülerde sorun yok"

Turan, Pazar’da faaliyet gösteren minibüs kooperatifi yetkililerinin de bu duruma karşı çıkmadığını belirterek, "Minibüsçüler, otobüslerin şehir merkezine girmesinde herhangi bir sorun olmadığını ifade etti" dedi.

Vatandaşlar çözüm bekliyor

Pazarlılar, yetkililerden bu mağduriyetin giderilmesini ve otobüslerin eski güzergahından tekrar sefer yapmasını talep ediyor. Vatandaşlar, özellikle yaşlılar, engelliler ve çocuklu ailelerin bu durumdan daha fazla etkilendiğini vurguluyor.

"Gereğinin yapılmasını istiyoruz"

Turan, Rize Valiliği’ne gönderdikleri dilekçede ise, "Ali Osman Ulusoy gibi firmaların ilçe merkezine girmemesi vatandaşlar için maddi yük oluşturuyor. Akşam saatlerinde dolmuş bulmak zor ve taksi ücretleri yüksek. Yaşlılar ve durumu olmayanlar için bu durum daha da zorlaşıyor. Gereğinin yapılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor