PAZARLILAR BİRLİĞİ’NDE KİTAP TANITIMI VE İMZA GÜNÜ

PAZAR KÜLTÜR SANAT EVİ ESERLER ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR..

KULTUR-SANAT 27.05.2024 10:54:00 658 0
PAZARLILAR BİRLİĞİ’NDE KİTAP TANITIMI VE İMZA GÜNÜ

Pazar Kültür Sanat Evi Kalbimizin Kıyısından ve Kalbimizden Sesler başlıkları adı altında iki seri halinde hayata geçirdiği eserlere yenilerini eklemeye devam ediyor. Pazara bağlı Kalbimizin Kıyısından serisinde 48 köyün tamamının kitaplaştırılması yolunda altı eserler hızla hayata geçiriliyor. Kalbimizden Sesler sersinin 5. Ve yeni eseri olan Kadriye Müftüoğlu’nun Ardeşen’de yaşanmış bir olaydan yola çıkarak kaleme aldığı “Deniz Her Şeyi Biliyor” isimli eseri yayınlandı.

 

EV SAHİBİ PAZARLILAR BİRLİĞİ DERNEĞİ

Eserin imza günü ve tanıtım etkinliğini Pazarlılar Birliği Derneği ev sahipliğinde gerçekleşti. Kısa bir süre önce aramızdan ayrılan Pazar’ın değerli evladı Rasim Atabey anısında etkinlikte eğlenceye yer verilmedi. Etkinliğe katılanlar Pazarlılar birliği tarafından hazırlanan ikramlar ve Rize çayı servis edildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İstanbul Pazarlılar Birliği Dernek Başkanı Mustafa Atar, İstanbul Pazarlılar Birliği’nin çalışmalarından söz etti. Kültürün ve sanatın sanatçının her zaman yanında olduklarını vurguladı. Etkinliğe katılan ve yazara destek olan hemşerilerine teşekkür etti. Atar, etkinlik boyunca katılımcılarla tek tek ilgilendi.

 

ÇİSE DERGİSİ TARİHE NOT DÜŞECEK

Kitabın hazırlanış süreciyle başından sonuna ilgilenen Şair Yazar İbrahim Karaca; yaşanan süreci anlattı ve Pazar Kültür Sanat Evi olarak Çise adı altında tarihe iz bırakacak bir dergi çıkaracaklarının müjdesini verdi. Rize Masası Başkanı Necati Ekşi Yaptığı konuşmada böyle güzel bir etkinlikte yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. . Kitap serilerine eserleriyle destek olan yazarlara, kitapların hayata geçmesinde büyük emeği olan Şair Yazar İbrahim Karaca’ya, Pazarlılar Birliği Dernek Başkanı Mustafa Atar ve destek olan herkese teşekkür etti. Kurulduklarından günümüze kurucu ve yönetici olarak Pazarlılar Birliği Derneği ve Pazarspor’a büyük katkıları olan Talat Günday üretilen eserlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve katılımcılara teşekkür etti. Yazar Kadriye Müftüoğlu etkinlikte oluşma fikrini, hazırlandığı iki yıl boyunca yaşananları ve kitabın içeriğini anlatan bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından kitabını okuyucularına imzaladı.

 

İŞTE KİTABIN HİKÂYESİ

Kadriye Müftüoğlu, iki yıl önce Ardeşen'de akrabaları arasında konuşulan bir hikâye tanık olur ve çok etkilenir. Yıllar önce Ardeşen’de deniz kıyısında bulunan ve kim olduğu bilinmeyen bir çocuğun hikâyesiydi bu. Bu durum yazar gibi hikâyelere müptela birisi için ne güzel bir fırsattı. Hikâyeyi tamamlamak yaklaşık bir buçuk yılını aldı. İki farklı zamanda geçen bu yolculuğu iki farklı bölümde kurgular. Deniz Her Şeyi Bilmeden Önce bölümü bu çocuğun hikâyesidir ve çoğu aslına uygun olarak kurgulanmıştır. Deniz Her Şeyi Bilmeden Önce bölümü ise tamamen kurgudur.

 

KADRİYE MÜFTÜOĞLU KİMDİR?

1968 yılında Rize Pazar’da doğdu. İlköğrenimimi İstanbul'da, ortaöğretim ve lisenin

ilk yılını Pazar'da okudu. 1985'te İstanbul Çemberlitaş Kız Lisesi'nden, 1990'da Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Değişik şehirlerde ve dershanelerde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak görev yaptı. Halen İstanbul Bahçelievler Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde göreve devam etmektedir. İstanbul Murat Yayıncılık tarafından çıkarılan bir Türkçe Sözlük ve Yazım Kılavuzu çalışmamın yanı sıra değişik dergilerde yayımlanan denemelerim de mevcuttur. Şiire, sanata, seyahate ve öğrenmeye düşkündür. Sait Faik Abasıyanık ve Orhan Veli Kanık hayranıdır. Nazım Hikmet'i çok büyük bir değer olarak görmektedir. İkinci Yeni şiiri ve şairlerini de, özellikle Edip Cansever'i çok beğenmektedir. Pazar Kültür ve Sanat Evi Yayınları arasında daha önce çıkan "Sapu'nun Ayak İzleri" ve "Nana, Nusa, Nena" isimli kitaplarım da var.

 

Fatih Sultan KAR / İST.


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI