Pazarlı yazar edebiyat dünyasına 2 kitap daha kazandırdı

Pazarlı yazar edebiyat dünyasına 2 kitap daha kazandırdı..

EDEBİYAT 27.05.2024 10:21:00 825 0
Pazarlı yazar edebiyat dünyasına 2 kitap daha kazandırdı

Araştırmacı yazar, Rize/Pazar doğumlu olup ve İstanbul'da yaşayan Sonay Atabey Can daha önce yazmış olduğu üç (3) kitaplarına yeni iki kitap daha katarak edebiyat dünyasına yeni eserler kazandırmaya devam ediyor.

 

 “Baki kalan bu dünyada bir hoş seda  (ses, isim) bırakabilmek” düşüncesiyle, 2017 yılında ilk kitabıyla yazarlık hayatına merhaba diyen Sonay Atabey Can, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

“Geçmişin değerlerinden asla vaz geçmeden ve geleceğe kültür dayanışma ve geçmiş tarihin gelecekte unutulmaması adına kısaca insan kıymeti ön planda olan kitaplarıma "AŞİKÂR" Geçmiş tarihin gölgesinde unutulmaz Milli mücadele ve Vatan sevdası akabinde Masum bir kalbin yıllar sonrasının Vefa borcu. (Vefanın önemi), "UZAK YER" öykü, hikâye, anıdan oluşan iki eseri kaleme alarak 2024 yılında iki eseri daha yayım hayatına katmanın mutluluğu içerisindeyim”   @sonayatabeycan

SONAY ATABEY CAN

Sonay Atabey Can, 1963 Rize’nin Pazar ilçesinin Cumhuriyet Mahallesi’nde doğan, Rize Lisesi‘nden mezun olmuştur. Türk edebiyatına önemli katkılarda bulunan bir şair ve yazardır. İstanbul’da yaşamını sürdürmektedir. Edebiyat yolculuğuna 2017 yılında yayımlanan “Geçmişe Özlem” adlı eseri ile adım atan Can, ardından “Her Kalbin Mevsimi Var” ve “Hayata Kısa Dokunuşlar” adlı kitaplarıyla edebiyatseverlerle buluşmuştur. Yeni eserlerle Edebiyat dünyasına devam edecektir.

Yayınlanmış Eserler:

“Geçmişe Özlem” (2017) – 180 sayfa

“Her Kalbin Mevsimi Var” (2017) – 382 sayfa

“Hayata Kısa Dokunuşlar” (2019)

Aşikar (2024)

Uzak yer (2024)

Şair

Yazar


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI