Pazar'ın "GARİP" Müftüsü

PAZAR’DAN BİR MÜFTÜ GELDİ GEÇTİ RECEP ŞAHAN ANISINA…

5.06.2024 21:52:00 307 0
Pazar

Yusuf Kambur/İlahiyatçı-Yazar

PAZAR’DAN BİR MÜFTÜ GELDİ GEÇTİ

RECEP ŞAHAN ANISINA…

1974 yılında Giresun’un Espiye ilçesi Kurugeriş köyünde dünyaya geldi. Mesleğe İmam-Hatip olarak başlamış, çeşitli ilçelerde müftülük görevinde bulunmuş, Artvin İl Müftü yardımcısıyken 2022 tarihinde Pazar İlçe Müftüsü atanmıştır.

Müftümüz, Peygamber Efendimizin (sav) “Ya Abdullah! Bu dünyada bir garip ya da yolcu gibi yaşa” hadisi şerifinin canlı örneği gibi bir hayat hikâyesine sahipti. Halkımız ve İmam Hatiplerimiz arasında “Gariban Müftü” olarak zikredilirdi.

Boğazındaki rahatsızlık, devamlı öksürük hiç yakasını bırakmamıştı. Her nereye giderse kendisine çeşitli tedavi yöntemleri, kocakarı ilaçları, bal çeşitleri tavsiyesi karşısında derdi ki:

“Arkadaşlar! Bana ne bir doktor adı verin ne de bir ilaç tavsiye edin. Bu öksürük ile ilgili gitmediğim bir doktor, kullanmadığım bir ilaç, yemediğim bir bal kalmadı. Bunun çaresi yok…” derdi.

Müftümüz, sağlık sıkıntılarına rağmen çok başarılı bir eğitim hayatı geçirmiş, Avusturya Viyana’da Yur dışı görevi yapmış, Hac vb. organizasyonlarında aktif görevlerde bulunmuştur.

“Din hizmetlerinde sosyal medyadan faydalanma konusunda” adeta uzmandı. Birçok haber sitesinde “köşe yazarlığı” yapmıştır. Kendisine ait “recepsahan.com.tr” sitesi bulunmaktadır.

Rahmetli müftümüzün kendine has bir üslubu ve sunumu vardı. Vaaz ve sohbetlerinde muhataplarına ismen hitap eder, cevap beklerdi. “Ahmet başkan, Hasan hoca nedir bu sorunun cevabı?” sorularla dikkatlerin konu üzerinde yoğunlaşmasını sağlardı.

Kuruma aidiyet konusunda hassas davranır “Yemi bu kurumda yiyip (maaşını bu kurumdan alıp) yumurtayı başkasının yuvasında yapmak/başka gruplara hizmet etmek bir Müslümana yakışmaz” uyarısında bulunurdu.

2023 Yılında amansız bir hastalığa yakalanan müftümüz, epeyce bir zaman da o hastalıkla mücadele etmiştir. Köşe yazısında “ölümü okumak” başlığında dile getirdiği gibi, ibretlik bir hayat hikâyesi, acılı bir aile ve iki kız çocuğunu bırakarak ebedi hayata göçmüştür.

 

 


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI