Pazar’da Seçim yapıldı. “Mahalle mi Köy mü olalım?

Pazar’da Seçim yapıldı. “Mahalle mi Köy mü olalım?

YAŞAM 17.09.2024 10:09:00 680 0
Pazar’da Seçim yapıldı. “Mahalle mi Köy mü olalım?

Rize’nin Pazar ilçesinde, 15 Eylül 2024 tarihinde yapılan oylamada Sahil Köyü sakinleri, köylerinin mahalle statüsüne geçmesi yönünde karar aldı. Gerçekleştirilen plebisit (halk oylaması) sonucunda, 83 oyla “Mahalle Olmak İstiyorum” seçeneği öne çıktı. “Köy Kalmak İstiyorum” seçeneğini tercih edenler ise 59 oy aldı.

Sahil Köyü'nün mahalleye dönüştürülmesi, ilçe belediyesinin İller Bankası’ndan alacağı gelirlerin artırılması ve belediye sınırlarının genişletilmesi amacıyla başlatılan çalışmanın bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Seçim sonuçları, Rize Valiliği’ne gönderildi ve ardından Belediye Meclisi tarafından değerlendirilecek. Meclis’in alacağı kararın ardından süreç, Bakanlık onayına sunulacak. Bakanlık onayıyla birlikte, Sahil Köyü’nün mahalle statüsü resmiyet kazanacak.

Sahil Köyü sakinlerinin bu tercihi, yerel yönetimlerin hizmet kalitesini artırmayı ve köyün gelişimini desteklemeyi amaçlıyor. Mahalle statüsüne geçiş, köy halkına çeşitli hizmetlerin daha etkin bir şekilde sunulmasını sağlayacak.


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI