Pazar’da Deniz Coştu: Karadeniz'in Gücü Sahil Yoluna Yansıdı

Pazar’da Deniz Coştu: Karadeniz'in Gücü Sahil Yoluna Yansıdı

PAZAR-RİZE 18.10.2024 14:32:00 177 0
Pazar’da Deniz Coştu: Karadeniz

Son günlerde Karadeniz'i etkisi altına alan soğuk hava dalgası, bölgede hava koşullarının sertleşmesine neden oldu. 2 bin metre rakımda kar yağışı olarak kendini gösteren soğuk hava, sahillerde ise etkisini şiddetli yağış ve rüzgârla birlikte denizde oluşan büyük dalgalarla gösterdi. Rize-Artvin sahil yoluna kadar ulaşan ve boyu yaklaşık 1 metreye varan dalgalar, hem sürücülere hem de bölge halkına zorlu anlar yaşattı.

Sahil şeridinde dalgaların etkisiyle zaman zaman zorlu anlar yaşayan sürücüler, araçlarıyla dikkatli geçiş yaparken, birçok vatandaş ise bu doğa olayını cep telefonlarıyla kaydetmek için sahile akın etti. Dalgaların gücüyle birlikte sahilin adeta coştuğu anları kaydedenlerden biri olan Cengiz Yıldırım, "Video çekerken en zorlandığım anları yaşadım" dedi.

55 yaşındaki Cemal Bayar ise "Denizi hiç böyle görmedim" diyerek, Karadeniz'in gücüne bir kez daha şahit olduklarını belirtti. Karadeniz'in bu tür doğa olaylarıyla sık sık gündeme geldiğini söyleyen Bayar, bölgenin güzelliği kadar sert doğa şartlarına da dikkat çekti.

Karadeniz'in değişken ve zaman zaman sert hava koşulları, bölge halkını zorlayan fakat aynı zamanda denizin güzelliğini ve gücünü de ortaya koyan bir gerçek. Yüksek tepelerde beyaz örtüyle kış mevsimini karşılayan Rize, sahil şeridinde ise denizin gücünü gözler önüne seriyor.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor