Pazar’da Yatsı ezanından sonra tüm camilerden Hoparlörde dua edildi.

Pazar’da Yatsı ezanından sonra tüm camilerden Hoparlörde dua edildi.

TEFEKKÜR 24.03.2020 10:20:42 225 0
Pazar’da Yatsı ezanından sonra tüm camilerden Hoparlörde dua edildi.

CEVAHİR TOPALOĞLU

PAZAR-Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 22 Mart Pazar günü saat 23:34 ‘te sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla, yeni tip korona virüs salgınının bir an önce son bulması için 23 Mart Pazartesi günü yatsı ezanından sonra tüm camilerden dua edileceğini duyurmuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, vatandaşları da dua etmeye davet ettiği paylaşımında, şunları kaydetti:

'Koronavirüs (Kovid-19) salgınının bir an önce son bulması ve hastalarımızın şifaya kavuşmaları niyazıyla yarından (pazartesi) itibaren yatsı ezanı sonrası tüm camilerimizden dua sesleri yükselecektir. Vatandaşlarımızı evde kalmaya, tedbirlere hassasiyetle uymaya ve tek yürek olup dua etmeye davet ediyorum.' dedi .

Bu paylaşımın ardından tüm ülkede olduğu gibi Pazar Hatuniye Merkez Camiinde Yatısı Ezanı ardından Cami İmam- hatibi Halil İbrahim Karaosman tarafından dua yapılı.

Cami Hoparlöründen yapılan Duada; “Kıymetli Müslümanlar, tedbirlere uyalım, evimizde kalalım ve dua edelim. Yüce Allah devletimizi ve milletimizi her türlü felaketten korusun. Ülkemizi ve dünyamızı bu salgından en kısa zamanda kurtarsın. Sağlık çalışanlarımızın ve hastalarımızın yardımcısı olsun. Amin.denildi.

Pazar Hatuniye Merkez Camii İmam-Hatibi Halil İbrahim Karaosman yaptığı açıklamalarda şunları dedi;

“Diyanet işleri başkanlığımızın bizlere göndermiş olduğu mesajda yatsı ezanından sonra bir dua metni okumamızı bizden istemişlerdi, biz de yatsı ezanından sonra bu dua metnini okuduk hep beraber vatandaşlarımız bu duaya amin dediler, rabbim duamızı kabul eylesin inşallah, rabbim bu hastalıktan bu felaketten bizleri ve bütün Müslümanları ve bütün insanlığı korusun, muhafaza eylesin kurtarsın inşallah, tekrar eski günlerimize sağlıklı şekilde huzurlu şekilde İslam’a Müslümanlığa bağlı şekilde hayatımıza devam edebilmeyi sımsıkı sarılmayı cümlemize nasip eyler inşallah”


Anahtar Kelimeler:

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor