PAZAR'DA ÖRNEK ÇALIŞMA TAMAMLANDI

Pazar'da kirada yaşayan görme engelli vatandaşa Kaymakamlık ile Kızkulesi Derneği ve hayırseverlerin destekleriyle 5 ayda sıfırdan ev yapıldı.

PAZAR-RİZE 22.01.2014 08:08:08 208 1
PAZAR
Kirada yaşayan Görmüş ailesinin Pazar Kızkulesi Derneği’ne müracaat ederek yardım istemesi sonrasında Pazar Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SYDV) harekete geçerek gerekli işlemlerin ardından maddi destek sağladı.
Görmüş ailesinin köyündeki arazisinde, Pazar Kızkulesi Derneği’nin gözetiminde yaklaşık 5 aylık bir sürede inşaat tamamlanarak konut, Görmüş ailesine teslim edildi.

konut4.jpg

Bugün ise Pazar kaymakamı Selçuk Aslan, Kızkulesi Yardımlaşma Derneği başkanı Cihan Bayram ile SYDV Müdürü Maksut Bursa, Boğazlı Köyü’nde yapılan eve ziyarette bulunarak Hasan Görmüş ve eşine hayırlı olsun dileklerini ilettiler.

Uzun yıllar kirada ailesiyle zor günler geçirdiğini ifade eden Hasan Görmüş ise, yüzde doksan görme engelli olduğu için büyük sıkıntılar yaşadığını ancak hem Pazar Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Derneği ve hem de Pazar Kızkulesi Yardımlaşma Derneği’nin katkılarıyla ev sahibi olduğunu söyleyerek, “Destek veren herkesten Allah razı olsun. Hala bir evim olduğuna inanamıyorum. Bu mutluğu yaşatan herkesten Allah razı olsun.” dedi.

Yaklaşık 60 bin TL’ye mal olan inşaatın 25 bin TL’sinin 3294 sayılı yasa kapsamında Pazar SYDV tarafından karşılandığını söyleyen Pazar SYDV Müdürü Maksut Bursa, “Yüzde 90 görme engelli olan vatandaşımız, Kirazlık mahallesinde kirada yaşamaktayken başka herhangi bir gelirlinin olmaması nedeniyle köyünde bir ev yapmak için vakfımıza başvurdu. Vatandaşımızın yardım talebi, değerlendirilmek üzere Sosyal yardımlar Genel Müdürlüğü Fon Kuruluna gönderildi. Fon kurulunun, barınma yardımları konusundaki ilke kararlarına uygun olduğundan 25 bin TL yardım talebi kabul edildi. Böylece inşaata başlanıldı ve hayırlısıyla da tamamlandı.” diye konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
pazarkiraci
20.03.2015 07:20:07
Kalmiyacak isanlao

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI