Pazar'da coşkulu kutlamalar yapıldı

Pazar’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93’üncü yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

YÖREDEN HABER 29.10.2016 14:20:24 225 0
Pazar
 Fotoğraflar; Ali Akyıldız

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 93.yılı kutlamaları Pazar İlçe Stadı’ndaki tören Kaymakam Selçuk Aslan, Garnizon Komutanı Hava Yüzbaşı Mustafa Çelik ve Belediye Başkanı Ahmet Basa’nın, öğrencilerin ve halkın bayramını kutlaması ile başladı.



Kaymakam Aslan tarafından günün anlam ve önemini ifade eden konuşma yapıldı. Aslan buradaki konuşmada, yegâne kuvvetin milletin kendisi olduğunu belirterek, “Cumhuriyetin temel hedefi görevlerini yerine getiren haklarını kullanan özgüveni gelişmiş bireyleri topluma kazandırmak olmuştur. Millet hukuk önünde eş değer vatandaştır. Temel hak ve özgürlükler kanunlarla çizilen bir sistem çerçevesi içerisinde özgürce kullanılabilmektedir.” dedi.

“Millet olarak destansı bir zafere ulaştırdığımız milli mücadelemizi yeni, güçlü bir devletle ve Cumhuriyet yönetimi ile taçlandırışımızın 93. yılına erişmenin mutluluğu içerisindeyiz' diyen,

Aslan;“Varlığı dünya tarihi kadar eski olan büyük Türk Milleti bugünlere nereden ve nasıl geldiğini asla unutmadan, şanlı geçmişini tüm benliği ile koruyarak, mazisinden çıkarması gereken derslerden geleceğe ışık tutacak anlamlı sonuçlar çıkararak, aydınlık geleceğine sımsıkı sarılıp, her yaştan ferdiyle o geleceğin inşasına tüm azmiyle çalışmaya devam edecektir. Milletimiz; şehitlerimizin kanlarıyla sulanan vatan topraklarının bütünlüğünü, Atatürk’ün Türk gençliğine ve Türk milletine en büyük emaneti olan Cumhuriyeti, Cumhuriyetin tüm kurumlarını ve milletin birlik ve beraberliğini korumanın kararlılığı içinde olacağını her zaman ilan etmiş ve bu iradeyi de Cumhuriyet tarihinin en büyük ihaneti olan 15 Temmuz kalkışmasında hainlere karşı sinesini siper ederek, seçilmiş meşru yönetimimin yanında yer almış ve yöneticilerimizin dirayetiyle de bu hain kalkışma bastırılarak Cumhuriyetimiz adeta yeniden kurulmuş, demokrasimiz korunmuştur. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşı kahramanlarımızı, bu cennet vatanı gelecek nesillerimize taşımak üzere bize kutsal emanet olarak bırakan aziz şehitlerimizi, Cumhuriyetimizin ve Demokrasimizin muhafazasında hakka yürüyen 15 Temmuz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyetimizin ebediyete kadar var olacağına ilişkin inancımı vurgulayarak aziz milletimin Cumhuriyet Bayramını en kalbi duygularla kutluyorum.”dedi.

 Günün anlam ve önemi ile ilgili Fen Lisesi öğrencileri tarafından şiirlerin okunması ve birinci olan kompozisyon, şiirlerin okumasının ardından Cumhuriyetle ilgili yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Aslan, Garnizon Komutanı Hava Yüzbaşı Çelik, Belediye Başkanı Basa tarafından verildi.

Ayrıca Kaymakamlık tarafından bayrama katılan öğrenciler arasından çekilen numaralar neticesinde belirlenenler 2 notebook ve 6 çeyrek altınla ödüllendirildiler.

Daha sonra, “Milli Kahramanlar” adlı Dramatizasyon gösterisi, bisiklet gösterisi,”Bayrak” şiirinin tüm tribünlerce okunması, Cumhuriyet ve Demokrasi Oratoryomu, Halk Eğitim Merkezi Folklor ekibinin horon gösterisiyle devam eden kutlamalar, resmigeçit töreniyle sona erdi.















Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI