Pazar'a renk kattılar.

Pazar Belediyesi ve Kaymakamlık öncülük etti.

YÖREDEN HABER 4.07.2013 15:17:17 131 0
Pazar




HÜSEYİN BAŞTOPÇU - CENGİZ YILDIRIM

Kadın Sanatçılar Derneği FEMİN-ART’ın pazarlı genel başkanı, resim Öğretmeni Şükran Üst, 25 ülkeden 80 ve kendi derneğinden de 20 kişi olmak üzere toplam 100 ressam ile geldiği memleketi Pazar’da duvarlara rengarenk resimler çizdi.


“Dünya sanatçıları tarafından çizilen bu resimler, açık hava sergisi gibi olacak. Bir renk katmaya geldik memleketimize.”
diyen üst şöyle devam etti: “25 ülkeden sanatçılarımız var. Ben bu etkinlikleri 6 senedir yapıyorum. 3 ülke ile başladık 25 ülke olduk. Ayder’de, Hemşin’de birkaç okul yaptık daha önceki yıllarda, Fındıklı’da yaptık. Maçka’da anaokulu. Konya’da. Trabzon’da özellikle meydanın üstgeçit ayaklarının oralarda resimler yaptık. Amaç sanatçılarımızı bir yerde sergi yapıp kapalı tutmamak. Kültürel olarak, turizm olarak onlara katkı vermek, yöremizi tanımalarını sağlamak. Ben Pazarlıyım ama Trabzon’da yaşıyorum. Trabzon Güzel Sanatlar Lisesi’nde öğretmenim. Bu derneğin kurucusuyum. 9 tane Türkiye’de 5 tane de yurt dışında şubemiz var. Halen yeni şubeler oluşturmaya devam ediyoruz. Bir kadın dayanışması olarak dünyayı güzelleştirmek için yola çıktık.  Bu seneki festivalin teması da, ‘Dünyanın renkleri solmasın’ Bu kapsamda Trabzon’da resimler yaptık. Dün de Trabzon’da cezaevinde dünyada ilk kez sivil toplumdan 52 kadınla gittik orda kadınlar koğuşunu resimledik. Onların o sevinci, duyguları, boş koridorlarda attıkları voltayı resmederek, duvarların dışında da bir dünya oluğunu hatırlattık kendilerine. Şimdi o resimlerin karşısında oturup hayaller kuruyorlar. Bu güzelliği, memleketim Pazar’da da yaşatmak istedim. Çünkü yerel yönetimlerde Pazar’ın görselliği çok önemli. İstedim ki Pazar’ın girişinde Pazarla ilgili figürlerle insanlar karşılansın. Sayın kaymakamımıza söyledim. Kaymakam bey projeyi çok beğendi ve sıvasını yaptırdılar.” 


Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan ise yaptığı açıklamada, “ Bugün burada, merkezi Trabzon’da olan Uluslar arası kadın Sanatçılar Derneği Femin Art ile ortak bir duvar boyama etkinliği düzenliyoruz. Derneğin Genel başkanlığını hemşerimiz olan Şükran Üst hanımefendi üstleniyor. Bu yıl 6’ncısı tertip edilen uluslararası bir faaliyet. Bir haftaya yayılan bir festivalin parçası olarak Pazar’da sanatçılar misafirimiz. Bu yıl 6. etkinlikte 25 farklı ülkeden 80’in üzerinde kadın ressam bulunuyor. İlçemizde 1 ay önce bir teklifle bize gelmişler ve memnuniyetle destek vereceğimizi ifade etmiştik. Bugün ortaya çıkan manzara karşısında görüyoruz ki isabetli bir karar vermişiz. İlçemizde çok farklı ülkelerden insanları misafir etmekten mutluyuz. Hem ülkemizin tanıtımı açısından hem de bu insanların hafızasında kalacağımız için memnunuz. Kendilerine yöresel yemeklerimizden de ikramlarda bulunacağız. Hem kültürümüzün tanıtımı hem de Pazar’a güzel bir iz bırakılması anlamında olumlu bir faaliyet olduğunu düşünüyoruz. Boyamayı burada görüp bakan çocuklarımızın da sanata olan ilgilerini çekebildiysek bunun da artı bir katkı olacağını düşünüyoruz.” dedi.



Anahtar Kelimeler:

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor