Pazar Merkez Hatuniye Camii'nde Deprem Şehitleri İçin Anma Programı Düzenlendi
Pazar Merkez Hatuniye Camii'nde Deprem Şehitleri İçin Anma Programı Düzenlendi
6 Şubat 2023’te meydana gelen ve 11 ilimizi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde, hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Pazar Merkez Hatuniye Camii'nde özel bir anma programı gerçekleştirildi.
Pazar İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen programda, depremde vefat edenler için Kur'an-ı Kerim tilaveti okunarak dualar edildi. Cami cemaati ve ilçe halkının yoğun katılım gösterdiği programda, birlik ve dayanışma ruhu ön plana çıktı.
İlçe Müftülüğü yetkilileri, depremin acısını hala yüreklerinde hissettiklerini belirterek, "Depremde hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Rabbimiz, milletimizi her türlü afetten korusun," ifadelerini kullandı.
Programa katılan vatandaşlar da böylesine anlamlı bir etkinlik düzenlenmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, depremzedelerin unutulmaması gerektiğini vurguladılar.
Depremin yıl dönümünde yurdun dört bir yanında benzer anma programları düzenlenirken, Pazar halkı da dualarla vefat edenleri anarak acıyı bir kez daha derinden hissetti.