Pazar İlçe Müftüsü Murtaza Gür’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Pazar İlçe Müftüsü Murtaza Gür’e Hayırlı Olsun Ziyareti

YAŞAM 14.08.2024 14:44:00 402 0
Pazar İlçe Müftüsü Murtaza Gür’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Rize’nin Pazar İlçesi’ne yeni atanan İlçe Müftüsü Murtaza Gür, görevine başlamasıyla birlikte ilçede bir dizi ziyaret ve toplantıya ev sahipliği yapmaya başladı. Pazar İlçe Müftülüğü görevine atanmasının ardından, bölgedeki basın mensupları müftü Gür’ü makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

Göreve Başlama ve Ziyaret

Bir süre önce Pazar Müftüsü Recep Şahan’ın vefatının ardından boşalan Pazar İlçe Müftülüğü görevine Sakarya’nın Hendek İlçe Müftüsü Murtaza Gür atandı. Murtaza Gür, Rize-Pazar’daki yeni görevine başlamasıyla birlikte ilçede bir dizi toplantı ve ziyaret gerçekleştirdi. Bu kapsamda, Pazar İlçesi'ndeki aktif basın mensupları müftü Gür’ü ziyaret ederek yeni görevinde başarılar dilediler. Ziyaret sırasında müftü Gür, basın mensuplarıyla samimi bir sohbet gerçekleştirdi ve nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Ziyaretin ardından, müftü Gür ve basın mensupları toplu bir fotoğraf çektirdi. Bu fotoğraf, ziyaretin anısına kaydedildi ve ilçe halkının yeni müftüye olan ilgisini gösterdi.

Murtaza Gür’ün Kişisel ve Mesleki Geçmişi

Murtaza Gür, 19 Temmuz 1974 tarihinde Kocaeli'nin Körfez ilçesinde doğdu. Eğitim hayatına Petkim İlkokulu’nda başlayıp, İstanbul Haznedar Merkez Kur’an Kursu'nda hafızlık eğitimi aldı. Hafızlık ve Arapça eğitimini tamamladıktan sonra, İzmit İmam-Hatip Ortaokulu ve Lisesi'ni açıktan bitirdi. 1993 yılında Sakarya Üniversitesi’nde başladığı İlahiyat Lisans eğitimini 1998 yılında tamamladı. Temel İslam Bilimleri Tefsir Bilim alanındaki lisansüstü eğitimini ise 2001 yılında tamamladı. Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde ihtisas eğitimini 2004 yılında Konya Selçuklu Eğitim Merkezinde tamamladı.

Müftü Gür, memuriyete 8 Ocak 1996 tarihinde Kocaeli'nin Maşukiye kasabası Soğuksu Camii Müezzin Kayyımı olarak başladı. Sırasıyla Elazığ İl Müftülüğü Murakıplığı (2003), Sakarya ili Hendek İlçe Müftülüğü Vaizliği (2005), Adıyaman ili Tut İlçe Müftülüğü (2005-2009), Balıkesir ili Balya İlçe Müftülüğü (2009-2013), Amasya İl Müftülüğü Yardımcılığı (2013-2018) ve Kocaeli ili Dilovası İlçe Müftülüğü (2019) görevlerinde bulundu. 30 Mayıs 2019 tarihinde Hendek İlçe Müftülüğü görevini devraldıktan sonra, Haziran 2024 itibarıyla Rize-Pazar İlçe Müftülüğü görevine atandı.

Evli ve iki çocuk babası olan Murtaza Gür, Pazar’daki yeni görevinde, ilçedeki dini ve sosyal faaliyetleri koordine ederek halkla yakın ilişkiler kurmayı hedefliyor. Müftü Gür’ün, görevi süresince ilçedeki toplumsal huzurun ve dini değerlerin güçlendirilmesi konusunda katkı sağlaması bekleniyor.

 

 

 

 


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI