Pazar Gündemi

Pazar Gündemi

GÜNDEM 13.08.2024 10:52:00 544 2
Pazar Gündemi

ABDULLAH UZUN

 

Zaman çok hızlı geçiyor. 2024 yerel seçimlerinden sonra yaklaşık altı ay geçti. O dönemde en son “Yerel Seçimleri Değerlendirdiğim” Pazar Gündemi ile sizlerle birlikteydim. Şimdi seçimler bitti ve sözlerin yerine getirilme zamanı geldi.

Bu yazımda üç konuyu ele alacağım:

1-Yerel Seçimler ve Sonrası Pazar

2-AK Parti Cephesinde Neler Oluyor

3-İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin Rotasyonları ve Tepkiler

 

YEREL SEÇİMLER VE GÜNÜMÜZE YANSIYANLAR

Pazar’da üç dönem AK Parti Belediyesi CHP ile el değiştirdi. Seçimlerde aday tespitleri ve AK Parti’nin ülke genelindeki konumu, CHP’yi yerel seçimlerde birinci yaptı. Pazar halkı değişim istedi ve bu değişim gerçekleşti. Mevcut başkan Neşet Çakır’dan beklenti oldukça yüksek ve bu beklentinin altından çıkmak zor görünüyor. Özellikle tasarruf tedbirlerinin yürürlüğe girmesi işleri daha da zorlaştırdı.

Vatandaş en azından sokakta değişiklik görmek istiyor ve bunun maliyeti de yok. Belediye eğlence ve festivaller düzenlemekle görevli olduğu gibi, hizmette de etkin olmalı. Belki bu tür etkinlikler yapıyordur, ancak biz bunları göremeyebiliriz. Lehte yazsan alkışlanıyor, aleyhte yazsan kınanıyorsunuz. Ancak vatandaşın sesi ve kulağı olmak zorundayız. Şu ana kadar yapılanlardan vatandaş memnun değil.

Başkana buradan mesaj gönderiyorum: Seçim öncesi sokaklarda gezip nabız tutuyordunuz. Seçim bitti; şimdi tekrar gezip sıkıntıları öğrenin ve ona göre bir yol haritası belirleyin. Daha uzun yazmıyorum, takipteyiz. Sizlerle güzel ve yanlış olanı tarafsız bir şekilde paylaşacağız. Zaten başkan seçimlerde “Beni eleştirin” demişti; biz de bunu yapıyoruz.

AK PARTİ CEPHESİ PAZAR

Yerel seçimlerde AK Parti;  teşkilatlarında deprem yaratan sonuçlardan dolayı, değişim ve dönüşüm sözü verdiler. Ancak, bu değişim Rize’de, yani Pazar’da yaşandı mı? Tabii ki hayır. Yeni İl Başkanı Yılmaz Katmer ile bir süre Pazar ilçe teşkilatında çalıştım. Enerjisi yüksek bir siyasetçi ve AK Parti kadrolarında yetişmiş, teşkilatları tanıyor. Bu bir avantaj. Ancak yenilenme sözü burada yürürlüğe girmedi.

Şimdi ilçe başkanları konuşuluyor. Pazar’da bir ilçe başkanı var ve seçimler bittikten sonra hala sahada. Ancak onun ismi etrafında birçok kişinin ilçe başkanlığı için adı geçiyor. Bunu kendisi de biliyor. Sokakta, AK Parti Pazar ilçe başkanlığı için isimler dolaşıyor. Biliyorsunuz, Pazar’ın kulisleri bitmez. Bugün bir ilçe başkanı atanır, yarın başka bir isim konuşulabilir. Katmer’e geçmişte yakın olanlar şu an “Aday benim” diyor. Bakalım ilçe de gerçekten bir değişim olacak mı, yoksa eski tas, eski hamam yola devam mı edilecek? Bu gelişmeleri de paylaşacağız.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ ROTASYONU

Pazar ilçesinde 12 yıl Milli Eğitim Müdürlüğü yapan Nimet Küçük’ün İkizdere’ye atanması, ilçede bazı STK’lar tarafından hoş karşılanmadı. Ben buna anlam veremedim. Normal bir rotasyon yapılıyor; diğer müdürler de yer değiştiriyor, onlarda ses yok.

Pazar’da bir STK başkanı zamansız ve bana göre uygun olmayan bir açıklama yaptı. Evet, müdür ilçeye iyi hizmetler yapmış olabilir, bunu kabul ederiz, ama devletin kendine özgü kuralları vardır. Bu süreçte sizlerden “onay” alması gerekir mi? Bir açıklama yapabilirsiniz, ama bu denli sert sözlere ne gerek var? Bu açıklama sizin açınızdan nasıl talihsiz olduysa, ilçe milli eğitim müdürü içinde olumlu olmamıştır. Yakışık kalmamıştır. Bu benim düşüncemdir.

Siz de devletin içinde görev yapan önemli bir STK başkanısınız. Bu açıklama size yakışmadı. Ayrıca, “Pazar ilçesinden neden bir Milli Eğitim Müdürü yok?” sorusunu sorarak ilçede daha fazla takdir toplayabilirsiniz. Sayın başkan, gündemleri iyi takip ediyorsunuz, ama yönetimde ve sözde acele ediyorsunuz. Belki gelen müdür, sizin isteklerinizi bir öncekinden daha iyi karşılayacaktır. Pazar için çalıştığınızı biliyorum, ancak bu açıklamanız biraz yakışıksız oldu. Yeni müdürün de en az giden kadar dürüst olduğunu duyduk.

 


Bir garip pazarlı
13.08.2024 14:45:32
Tespitleriniz doğru belediye sadece göz boyama işleri yapiyor elle tutulur hizmet yok ak parti teşkilatı bu güne kadarki en basiretsiz ve beceriksiz teşkilat hiç bir ağırlığı yok sahada olmak bir anlam ifade etmiyor sadece gezmis oluyor kimsenin umurunda değil çünkü milli eğitim müdürünün gitmesi olayından sonraki o açıklama baslibasina bir sorun devlete meydan Okuma gibi öğrenci tasimayiz tehditi özellikle çok yanlış ve düşüncesizce yapılmış bir açıklama sokak farklı algılıyor menfaat iliskisimi var diye stk başkanı bunu düşünmeli idi burdan tekrar siyasete döneceksek bu konu ile ilgili ilce başkanı bir açıklama yapmalı idi çünkü hükumet elestirilmisti bir dahaki tesbitinizde daha detay yazarım inşallah

fehmi
14.08.2024 08:31:22
abdullah bey tespitlerinize harfiyen katılıyorum ve çok yerinde tespitler stk başkanı denen şahıs nedense pazarda herşeye koşan herşey için uğraşan bir başkan imajı veriyor ama karşılığı yok bana göre çünkü pazarda adı geçenler pazarda koltuklara yapışmış kişilerdir halkta bunun farkında ve ona göre davranmakta düşünsenize sevilmiyorsunuz ama koltuktasınız ve sevilmediğinizi sizde biliyorsunuz bu ne perhiz ne lahana turşusu neyse osman başkanın en azından ucundan köşesinden pazara faydası oldu hakkını yemeyelim ama bir stk başkanı her platformda yorumlar yapamaz yaparsa böyle tepki alır herkes işini yapsa pazar çok güzel olur bir insan heryere yetişmeye atlamaya da çalışırsa asli olan görevini yapamaz soruyorum madem neden pazardaki plaka ücretleri diğer yerlerden daha pahalı????

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI