Pazar Esnafından Parkomat Ücretlerine İndirime Çağrı: Başkan Çakır’dan Çözüm Bekleniyor

Pazar Esnafından Parkomat Ücretlerine İndirime Çağrı: Başkan Çakır’dan Çözüm Bekleniyor.

YAŞAM 11.10.2024 13:14:00 952 1
Pazar Esnafından Parkomat Ücretlerine İndirime Çağrı: Başkan Çakır’dan Çözüm Bekleniyor

Pazar ilçesinde bir süre önce uygulamaya konulan Parkomat sistemi, trafik düzenini sağlamak amacıyla esnafın genel memnuniyeti ile karşılandı. Ancak esnaf, yüksek Parkomat ücretleri ve kısa park süresi nedeniyle çeşitli sıkıntılar yaşadıklarını belirterek Başkan Çakır’dan çözüm talep ediyor.

Esnafın Talepleri: Park Süresi ve Ücretler

Ömer Okumuş isimli esnaf, iş yeri önünde kısa süre park eden müşterilerin yüksek ücretle karşılaştığını belirterek, “Aracımı iş yerimin önünde tutuyorum ama 10 dakika geçer geçmez ücret ikiye katlanıyor. Borcum sürekli artıyor. Park süresinin 20 dakikaya çıkarılmasını ve bu süreden sonra ücretin daha makul olmasını talep ediyorum,” dedi.

 

İşler Düşük, Ücret Yüksek

Bizim Market işletmecisi Selim Yıldız ise özellikle kış aylarında ilçeden olan göçle birlikte işlerin yavaşladığını vurgulayarak, “Bazı vatandaşlar yüksek Parkomat ücretlerinden dolayı araçlarını ilçe merkezine bile indirmiyor. Biz esnaf olarak bu durumdan olumsuz etkileniyoruz. 10 dakikalık park süresi yeterli değil, işlerimiz düştü. Park süresinin 20 dakikaya çıkarılması ve ücretlerin düşürülmesi gerektiğini düşünüyorum,” diye konuştu.

Genel Memnuniyet Ancak İyileştirme Talebi

Esnaf, Parkomat sisteminin ilçe trafiğini düzenlemesinden memnun olsa da ücretlerin yüksekliği ve sürelerin yetersizliği konusunda şikayetçi. Ayrıca, bu durumun Parkomat görevlilerini de zor durumda bıraktığı gözlemleniyor. Bir kısım esnaf ise otopark ücretlerinin yüksek olması nedeniyle araç sahiplerinin ilçeye gelmekten çekindiğini belirterek, ücretlerin düşürülmesi gerektiğini ifade etti.

 

Belediyeye Çağrı

Esnaflar, sistemin ilçenin trafiğini düzenleme amacının göz önünde bulundurulmasını ve gelirin değil, düzenin ön planda tutulmasını istiyor. Önümüzdeki günlerde, esnafın bir araya gelerek Başkan Çakır’a bu taleplerini iletecekleri öğrenildi.

 


abdullah e.
13.10.2024 23:01:03
benimde önerim ilk 30 dk veya en kötü 20 dk ücretsiz sonrasında saat başına 5 TL

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor