Pazar Otogarında 25 yıldır yöreye hizmet veriyor

Yaklaşık 6 Otobüs işletmesinin faaliyet gösterdiği Rize’nin Pazar İlçesi Otogarında tek yerli Firma olarak Lüks Karadeniz Firması zor şartlar olmasına rağmen yöreye hizmet etmeye devam ediyor

YÖREDEN HABER 9.01.2019 09:14:22 631 0
Pazar Otogarında 25 yıldır yöreye hizmet veriyor

Ali Akyıldız (Kaçkar5.com)

PAZAR-Türkiye’nin birçok iline her gün 24 saat farklı saatlerde seferlere devam eden Lüks Karadeniz Firması ayrıca Gürcistan’a da her gün sefer düzenliyor.

Yazıhane İşletmecisi Ayşe Sarıgül “ Lüks Karadeniz Otobüs İşletmeciliği olarak 25 yıldır Rize’nin Pazar ilçesinde biz bu işi yapıyoruz. Türkiye’de markayız. Türkiye’nin birçok iline seferlerimizi düzenli yapıyoruz. Mevsim itibarıyla bu sene bayağı sıkıntılar yaşıyoruz.

Şu anda Pazar Terminalinde 6 firma taşımacılık yapıyor. Yerli Firma olarak sadece Lüks Karadeniz Firması olarak biz kaldık. Diğerleri dışarıdan gelip yolcu varsa alıp gidiyor. Bunun bir çok nedenleri vardır. Biz daha önce bir miktar katkı sağlaması amacıyla Gürcistan’dan ucuz yakıt alıyorduk. Şimdi ise alamıyoruz. Türkiye’de Mazot ücretlerinin yüksek oluşu nedeniyle biz bu işin altından zor kalkıyoruz. Bu taşımacılığı benim diyen insanlar yapamadı. Biz bu insanların yükünü kendi çabamızla karşılamaya çalışıyoruz. İleride İlçemizde Havalimanı açılacak ve belki de işimiz daha da azalacaktır. Biz yöre firması olarak bagajsız yolcu taşıyamıyoruz. Her yolcu başına bir çuval bir valiz alınır yazısı ilan tahtamıza asmamıza rağmen bunu yerine getirmiyoruz. Tanıdık, eş dost ahbaplardan dolayı “ dedi.

Firma sahibi Mustafa İslam “ Bir otobüste masrafları kurtarmak için yolcu olması gerekir.50 kişilik kapasiteli Otobüste kışın bu oranı yakalamak olanaksızdır. Şu anda mevcut hatlarımızda çalışıyoruz. Pazar otogarında 6 işletme var. Tek firma olarak biz İstanbul’a otobüs kaldırıyoruz. Toplam 6 firmanın birleştiği yolcu ile gidip geliyoruz. Otogar giriş çıkış ücretleri, mazot yakıt giderleri, servis bakım ücretlerinin fazla olması firmaları yoruyor. Devletin buna el atması gerekir. Otobüs firmalarına yakıtı ucuz ÖTV siz vererek destek olması lazımdır” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI