Pazar Fen Lisesi Makedonya’da

Pazar Fen Lisesi Makedonya’da

EĞİTİM 25.10.2021 17:12:37 309 0
Pazar Fen Lisesi Makedonya’da

Kültürel miras köklerimiz, kimliklerimiz ve geleneklerimiz ile daha geniş Avrupa ve küresel resimle olan bağlarımızı kurmaya olanak tanır.

Proje sayesinde kültürel farklılıkları anlatılıyor, katılımcılar arasında kültürlerarası diyalog oluşturuluyor, katılımcılara yeni gelişmeler üretmelerine, kendi ülkelerinin kültürlerini tanıtmalarına, diğer ülkelerin kültürleri ile karşılaştırma yapmalarına olanak sağlanıyor, farklı kültürlere ve farklı kimliklere ait insanların bir arada yaşayabilme bilinci kazandırma yolunda etkinlikler yapılıyor, sergiler düzenlenip tanıtım yapılıyor.

Pazar Fen Lisesi Öğretmenlerinden Muazzez Sancak Tikbaş, beraberindeki öğretmen ile 2 öğrenci ile birlikte Makedonya’da bulunduklarını dile getirerek şu açıklamalarda bulundu

“Yürüttüğümüz KA 201 “European Culturel Heritage in Education”( Eğitimde Avrupa Kültürel Mirası) Sratejik Ortaklıklar projemiz sayesinde okulumuz Pazar Fen Lisesi yüksek kaliteli öğretme, öğretim, öğrenme ve gençlik çalışması, kurumsal modernizasyon ve toplumsal yenilik deneyimleri elde etme fırsatı elde etmiştir ve okullar dışında farklı kuruluşlarla işbirliği yapma fırsatı bulmuştur.

Proje sayesinde kültürel farklılıkları anlatılıyor, katılımcılar arasında kültürlerarası diyalog oluşturuluyor,katılımcılara yeni gelişmeler üretmelerine, kendi ülkelerinin kültürlerini tanıtmalarına, diğer ülkelerin kültürleri ile karşılaştırma yapmalarına olanak sağlanıyor, farklı kültürlere ve farklı kimliklere ait insanların bir arada yaşayabilme bilinci kazandırma yolunda etkinlikler yapılıyor, sergiler düzenlenip tanıtım yapılıyor.”

ÜLKEMİZİ,İLİMİZ RİZE’Yİ PAZAR İLÇEMİZİ TANITIM İÇİN BURADAYIZ

Aynı zamanda Avrupa eğitim sistemi tanıtılıyor, partnerler fikir alışverişinde bulunarak, eğitimde işbirliği yapmak için fikir birliğine varma, müfredatta dil eğitimi ve kültürel konulara iyileştirici yeni yaklaşımlarda bulunma fırsatı da elde ediyorlar”diyen Tikbaş, “ Bütün dünyada yaşam biçimlerimizin derin bir dönüşümden geçtiği zamanlarda, ortak kültürel mirasımız ve değerlerimiz daha çok ihtiyaç duyulan bir referans noktası ve pusuladır. Gerçekten de kültürel değerler önümüzdeki seçeneklerin arasından doğru olana karar vermemizde bir yön ve ilham duygusu sağlarlar. Kültürel miras köklerimiz, kimliklerimiz ve geleneklerimiz ile daha geniş Avrupa ve küresel resimle olan bağlarımızı kurmaya olanak tanır. Kültürel mirasa katılım ve mirasla yakın ilişki kurmak, zenginleşme ve yaratıcılık kaynağı olarak çoğulculuğumuzu kucaklamamıza fırsat verir.”dedi.

Kültüre, eğitime, bilime ve inovasyona daha çok yatırım yapılmalıdır.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA ÇEKYA-İSPANYA VE POLONYA’DAN İLÇEMİZE GELECEKLER

Muazzez Sancak Tikbaş açıklamalarında şu bilgilere yer verdi.

“European Culturel Heritage in Education “.Pandemi sürecine bağlı olarak karma ortaklıklar proje çalışmalarında başlangıç aşamasında gecikme yaşandı. Bu süreçte gerekli toplantılar ortak ülkeler Bulgaristan, Makedonya ve Türkiye arasında online olarak yapıldı ve gerekli planlamalar yapıldı. Daha sonra sırasıyla ilk toplantı Mayıs ayında Pazar’da, ikinci proje çalışması Temmuz ayında Pazar’da, üçüncü adım Ağustos ayında Bulgaristan, Sliven’de partnerlerle toplantılar yapılarak gerçekleştirildi. Projenin dördüncü ayağını gerçekleştirmek üzere iki öğrenci iki öğretmen olarak Kuzey Makedonya’dayız. Makedonya evleri, sokakları, camileri, türbeleri, çeşmeleri ve daha pek çok tarihi yerleri ile Osmanlı’yı hatırlatıyor.

Bu projenin yanı sıra Sadece okullardan oluşan ortaklık yapısında Okullar Arası Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar (KA229) “Practice Makes Perfect “ projemizi de yürütmekteyiz. Önümüzdeki haftalarda Çekya, İspanya ve Polonya’dan gelen öğrenci ve öğretmenleri ülkemizde, Pazar ilçemizde ağırlayacağız”


Anahtar Kelimeler:

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor