PAZAR'DA KORONAVİRÜS (COVİT-19) MASAYA YATIRILDI

Koronavirüs (COVİT-19) salgınının ele alındığı toplantı, Pazar Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda13.04,2020 Pazartesi (bugün)saat 15.00 de STK temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

YÖREDEN HABER 13.04.2020 19:51:50 213 0
PAZAR

CEVAHİR TOPALOĞLU

Rize-Pazar Ticaret Odası tarafından organize edilen Koronavirüs (COVİT-19) hastalığının esnaf ve üreticilerimiz ile Kaçkar Bölge Hastanemize vermiş olduğu sıkıntıların dile getirildiği toplantı Pazar Ticaret Odası Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Pazar Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda13.04,2020 Pazartesi (bugün)saat 15.00 de yapılan toplantıya STK temsilciler katıldılar.

Toplantıya davet edilen fakat mazeretleri dolaysıyla katılamayan, İlçe Kaymakamı Ayhan Terzi ve Belediye Başkanı Ahmet Basa ’ya alınan kararlar hakkında daha sonra bilgi verilecek.

Pazar’da faaliyet gösteren Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Neşet ÇAKIR, Pazar Kaçkar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Hakkı Yenilmez ‘in yanı sıra, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanlarından Ziraat Odası Başkanı Nurettin İnce, Şoförler Odası Başkanı Osman Yüksel, Pazar Hür Muhtarlar Derneği Başkanı Dursun Biber ve Pazar Muhtarlar Derneği adına Ahmet HİÇYILMAZ toplantıya, katılarak Koronavirüs (Covit-19) salgını nedeni ile oluşan sıkıntılar ve çözüm için alınacak kararları görüştüler.

TİCARET ODASI BAŞKANI NEŞET ÇAKIR “BANKALARLA GÖRÜŞME YAPIYORUM”

Koronavirüs (Covit-19)salgını tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de olumsuz etkilediğini, bundan dolayı temsilcileri olduğumuz Pazar ilçemiz esnaflarını da ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya bıraktığını belirten Pazar Ticaret Odası Başkanı Neşet Çakır,” ' Virüs nedeniyle ilçemizde oluşan sıkıntıları ilçe Kaymakamımızla ve Belediye Başkanımızla görüşüyoruz, tartışıyoruz, konuşuyoruz, Hastanemiz Başhekimimizden Hastane ihtiyaçlarını hakkında bilgi alıyoruz, Sağlık İlçe Müdürümüzden ihtiyaçları öğreniyoruz, Esnaflarımızın sıkıntılarını dinliyoruz, bu konulardaki sıkıntıları daha geniş bir şekilde öğrenmek ve gerekli imkanları sağlamak amacıyla bu toplantıyı düzenledik. Esnaflarımız sıkıntılı, KGF Destek Kredisi gibi bir kredi var, Üyelerimiz bizi arayarak her gün bilgi istiyorlar, Halk ve Ziraat Bankası Müdürleriyle görüştüm kısım, kısım kredi veriyorlar, evraklarını tamamlayanlara kredileri vereceğiz bu konuda esnaflarımız biraz sabretsinler' dedi.

ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI OSMAN YÜKSEL “ ÜYELERİMİN KREDİ KARTI VE MAAŞLARINI BU BANKALARDAN EL ÇEKTİRECEĞİM”

Ardından söz alan Şoförler Odası Başkanı Osman YÜKSEL’’ üyelerinin sıkıntılarını belirlerken, bu sıkıntıları anlatan bir dosyayı Ticaret Odası Başkanı Neşet Çakır’a sunduktan sonra, Özellikle Özel Bankaları eleştirerek, bu sıkıntılı günlerimizde üyelerimize yardımcı olmuyorlar, Kredi veriyorlar, 3 ay erteliyorlar ancak yüksek faiz uyguluyorlar. Böyle olmaz. Sizden ricamız bu özel bankalar üyelerimize Devlet Bankaları gibi yardımcı olmaları gerekir onları ikna edin dedi. Eğer bu faiz konusunda bizlere yardımcı olmazsalar tüm esnaflarımızın kredi kartlarından başlayıp, maaşlarına kadar hepsini bu bankalardan el çektireceğim’ ’dedi.

ZİRAAT ODASI BAŞKANI NURETTİN İNCE “ BANKALAR DEVLET VE ÖZEL OLMAK ÜZERE HEPSİ FAİZ ALIYORLAR”

Ziraat Odası Başkanı Nurettin İNCE' Bankaların faiz alması konusunda her banka faiz alıyor, Devlet Bankası faiz almıyor diye bir şey yok, oda alıyor, Bazı Kredilerin faiz oranları yüksek oluyor, bazıları düşük oluyor, Ertelemede sıkıntı yok, özeller de erteliyor, ancak her banka az da olsa faiz alıyor ' dedi.

KAÇKAR DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMİ DR.İSMAİL HAKKI YENİLMEZ “ HASTANEMİZDE KORONAVİRÜS YOĞUNLUĞU BULUNMUYOR”

Pazar Kaçkar Hastanesi Başhekimi İsmail Hakkı Yenilmez, hastane olarak şu anda malzeme eksiklerinin olmadığını ve bir koronavirüs yoğunluğu da bulunmadığını söyledi.

Mevsimsel grip nedeniyle çok sayıda müracaat geldiğini söyleyen Yenilmez, pozitif vaka olarak ise az sayıda müracaat olduğunu ve çoğunun da tedavi edilerek taburcu olduğunu söyledi. Haklı olarak ilerleyen süreçte nasıl bir tablo olabileceğini bugünden tahmin etmenin zor olduğunu da kaydeden Yenilmez, “Kadın doğum uzmanımız göreve başladı. Bir ultrason cihazına ihtiyaç duyuyoruz. koronavirüs noktasında bir aylık malzememiz var. 50-60 bin TL’lik bir cihaz bize yeterli olur. Şu anda ultrasona ihtiyacımız var ama stabil gidiyoruz koronavirüs noktasında. Acaba bir değişim olur ve zorda kalır mıyız diye de endişe duyuyoruz elbette.” diye konuştu


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI