Tarih: 10.03.2020 14:07

Pazar'da 10 Mart Kutlamalarına yoğun ilgi.

Facebook Twitter Linked-in

Ali Akyıldız-Cevahir Topaloğlu

PAZAR-10 Mart Pazar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü, ilçede bir dizi etkinlikle kutlandı.

Program, saat 10.30 Pazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferansa salonunda devam eden etkinliğe, Pazar Kaymakamı vekili Bayram Sağır, Garnizon Komutanı Hava Üsteğmen Coşkun Yaşar Kurteş, Belediye Başkanı Ahmet Basa, Cumhuriyet Başsavcısı Sami Kılıç, Pazar Emniyet Müdürü Mesud Demirdaş, Jandarma Komutanı Teğmen Zeki Alican Tanık, Pazar Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Bakoğlu ile kurum amirleri, siyasi partiler ve STK'ların temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Buradaki törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Pazar Belediye Başkanı yardımcısı Dursun Güneş yaptı. 'Pazardan Rize’den ve Anadolu’nun her tarafından Çanakkale Cephesi’ne giden düşmana dur diyen vatan evlatları tarihin garip bir cilvesi olarak Rusya’da Bolşevik İhtilali’nin yaşanmasına sebep olmuşlardır. İhtilal ile Rusya‘nın idaresini ele geçiren Bolşevikler 3 Mart 1918 de anlaşma imzalayarak anavatan Anadolu’da hak iddia etekten vazgeçip işgalleri kaldırmaya başlamışlardır. Böylece bundan 102 sene önce bugün yani 10 Mart 1918 Pazar ilçemiz düşman İşgalinden kurtulmuştur; Bu duygularla tarih adeta ibretlerin hiçbir başarı tesadüf eseri değildir. Bu küçümsenemez Pazar’ın kurtuluşu da bir tesadüf değil aksine bir başarıdır unutulmamalıdır ki Pazar’ın kurtuluş una vesile olan Rusların merhameti değil, vatan evlatlarının şehadet arzusu ve vatanperverlik duygusuyla vatan safını her karışımda düşmana karşı duruşlarıdır. Bu duygularla ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıldönümünde başta gazi Mustafa kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet, minnet ve saygıyla anıyor hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.

Dereceye giren şiir ve kompozisyonların okunmasının ardından Kurtuluş konulu tiyatro ve oratoryo gösterisi yapıldı.

Öğrenciler arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere protokol tarafından ödülleri verildikten sonra halk oyunu gösterileriyle tören sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —