Pazar Belediyesinde açıklama

Başkan Basa “05.02.2017 tarihi itibaren ilçemizde sokak hayvanları ile ilgili olumsuz ve tepkili eleştiriler gelmekte olduğunu üzüntü ile takip ediyoruz.Sokak köpeklerinin zehirlendiğini, bununla ilgili fotoğrafların internette verildiğini

YÖREDEN HABER 7.02.2017 19:46:00 79 0
Pazar Belediyesinde açıklama

Pazar Belediyesi, telef olan köpeklerle ilgili yaptığı açıklamada, sosyal medyada yer alan, sokak köpeklerinin zehirlenmesi olayı ile hiçbir ilgilerinin olmadığını bildirdi.

Pazar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, telef olan köpeklere yapılan yorumlarla ilgili yanıltma ve çarpıtmalara karşı kamuoyuna bilgilendirmede bulunma gereği hissedildiği kaydedildi.

Yaşanılan olayla Pazar Belediyesi’nin hiçbir ilgisi yoktur ifadesini kullanan Belediye Başkanı Ahmet Basa, “Hayvan severler tarafından yapılan yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır. Belediye olarak sokak köpeklerine karşı hassas bir yaklaşım sergilediklerini, hayvan hakları dernekleri bu durumu biliyor.” dedi. 

Başkan Basa açıklamalarında 

 1-İlçemiz coğrafi yapısı ve zamanı itibari ile iklimine uygun anlarda çekilmediği, fotoğrafların çekildiği alanlarda ve etrafında 1 cm. de olsa “kar’ a rastlanmadığı, oysa ilçemiz Pazar takribi 15 günden beri kar altında ve sahil kesimlerde en az 30 cm. kar kalınlığının olduğunu biliyoruz. 300 m. yüksek rakımlı yerlerde ise 150 cm. kalınlığında kar yağdığını biliyoruz.

2-İnternette servis edilen ve bizimde gördüğümüz fotoğraflar içinde servis eden kötü niyetli kişilerin gözden kaçırdıkları başka önemli bir noktada, karayolları güzergâhında ve yaralı bir adet köpeğin görüntülendiği karelerin ayrı ayrı yerlerde ve ilçemiz dışındaki mahallerde görüntülendiği tarafımızca tespit edilmiştir.
-Demek ki fotoğrafları alan ve internette servis eden işgüzar bizim tespit ettiğimiz yöresel mekanları gözden kaçırmıştır.
-Anlaşılıyor ki; İnternette servis edilen fotoğrafların ilçemiz Pazar’la hiçbir ilgisi olmadığı biraz olaya dikkatli bakınca anlaşılmaktadır.
Yukarıda arz ve izah ettiğimiz bilgiler ışığında ilçemiz Pazar ve dolayısıyla Belediyemizin mesnetsiz bir suçlama ile karşı karşıya olduğunu, kurumumuza yöneltilen suçlamaların hiçbirini kabul etmediğimizi (delil olarak internette servis edilen fotoğraflar kurumumuza ait değildir.) 


Buradan yola çıkarak; kurumumuza karşı mesnetsiz ve hayasızca saldırıları yapanlara karşı yasal haklarımızı kullanacağımızı; Kamuoyuna saygı ile duyururuz.”dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI