Tarih: 24.10.2024 20:16

Palovit Yaylası’ndan Son Yaylacılar Da Ayrıldı

Facebook Twitter Linked-in

Palovit Yaylası’ndan Son Yaylacılar Da Ayrıldı.

Bir süre önce etkili olan kar yağışıyla yolları kapanan Palovit ve Mekeskur yaylalarında mahsur kalan son yaylacılar, bugün yolların açılmasıyla birlikte yaylayı terk etti. 

Yaklaşık dört ailenin bulunduğu yaylada hayvanlarını araçlara yükleyen yaylacılar, akşamüstü Palovit’ten ayrılarak kış aylarına hazırlık için köylerine döndüler.

Yaylada tek başına kalan ve son yaylacı olarak bilinen Veysel Atacan, yarın sabah kendisinin de yaylayı terk edeceğini belirtti. Ancak, her yıl olduğu gibi bu yıl da en son yaylayı terk eden kişi olmanın gururunu yaşadığını dile getirdi. 

Veysel Atacan, yaylanın kış mevsiminde daha özel bir anlam taşıdığını ve bu dönemi yazdan daha çok sevdiğini ifade etti. “Yarın yayladan ayrılacağım ama belli olmaz, tekrar geri dönüp sizler için farklı görüntüler kaydedebilirim,” diyen Atacan, kışın sunduğu doğal güzellikleri ölümsüzleştirmek istediğini sözlerine ekledi.

Kar yağışının ardından yolların kapanması nedeniyle yaylacıların zorlu bir süreçten geçtiği ve hayvanlarını koruma altına almak için büyük çaba sarf ettikleri biliniyor. Yolların açılmasıyla birlikte yaylayı terk eden aileler, kış aylarının zorlu koşulları başlamadan önce güvenli bir şekilde köylerine dönüş yaptı.

Palovit ve Mekeskur gibi yaylalar, özellikle kış mevsiminde yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın zorlaştığı bölgeler arasında yer alıyor. Her yıl bu dönemlerde yaylalarda sonbahar hazırlıkları tamamlanır ve yaylacılar köylerine dönüş yapar. Ancak, Veysel Atacan gibi bazı yaylacılar kışın da yaylanın tadını çıkarmaktan vazgeçmiyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —