Hafta sonları ziyaretçi sayısı artan şelalede, trafik sorunu yaşanıyor. Şelaleyi ziyaret edenler Milli Parklar tarafından yapılan merdivenlerden gürül gürül akan şelalenin altına gelerek fotoğraf çekip o anı sosyal medyada paylaşıyorl
Ekim ayının ortalarında Rize’nin yüksek kesimlerinde bir süre önce yağan karların erimesi sonucu oluşan ve Palovit Yaylası ile Amlakit yaylalarına bağlı dağ eteklerinden akan sularlar, Palovit Şelalesinin debisini yükselterek şelaleye farklı boyutlar kazandırdı.
Rize’nin şelaleleri arasında Çamlıhemşin ilçesi hudutlarında bulunan Palovit Şelalesi Türkiye’de debisi en yüksek olan şelalelerden birisi olma özelliği taşıyor.
Bu özelliğinden dolayı dört mevsim, birçok yerli ve yabancı gezgincilerin ilk uğrak yeri olmaya devam ediyor.
Kaçkar Dağları Milli Parkı içinde tabiat güzelliklerinden biri olan Palovit Şelalesi ilk sıralarda yer alıyor. Karadeniz'in debisi en yüksek şelalesi olan Palovit Şelalesi, gür bir orman içinde yaklaşık 15 metre yükseklikten dökülüyor. Köpük köpük çağlayan şelale Ekim ayında bölgede yüksek kesimlere yağan kar ve ardından eriyen sularla adeta coştu.
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan şelaleye gitmek için, Çamlıhemşin’e geldikten sonra Zil Kale’ye varılır. Buradaki yol ayrımından yaklaşık 3 km gidildikten sonra şelaleye ulaşılmaktadır.
Hafta sonları ziyaretçi sayısı artan şelalede, trafik sorunu yaşanıyor. Şelaleyi ziyaret edenler Milli Parklar tarafından yapılan merdivenlerden gürül gürül akan şelalenin altına gelerek fotoğraf çekip o anı sosyal medyada paylaşıyorlar.
Ziyaretçilerden bazıları “duygularımızı anlatmakta kelimeler bulamıyoruz derken, “Ekim ayının ortalarında yağan yağmurlarla adeta coşan Palovit Şelalesi, her ay farklı görüntülere sahne oluyor. Bu kadar gür aktığına ilk kez şahit olduk” ifadelerini kullandılar.