"Orta Doğu Kültür ve Turizm Zirvesi" Gala Programı

27 Nisan- 1 Mayıs tarihleri arasında ilimizde düzenlenen “Orta Doğu Kültür ve Turizm Zirvesi” Gala programı gerçekleştirildi.

KÜLTÜR 1.05.2024 12:43:00 231 0

Rize’de bir otelde düzenlenen programa; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Türk Havayolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Ülke Pazarlama Direktörü Alican Demir, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Umman’dan gelen  44 turizm acente temsilcisi ve ilimizdeki  turizm acente temsilcileri katıldı.

Programda konuşan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, “Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız 6 ay önce İstanbul’a geldiklerinde Rize’ye yurt dışı uçuşlarının başlatılması için bizden çalışma başlatmamızı istediler. Dolayısıyla bugünkü toplantının başlangıcı 6 ay önce Valimiz ve Belediye Başkanımızın talepleri ve arkadaşlarımızın çalışmasıyla meydana geldi" dedi


“Arkadaşlarımızla birlikte yoğun bir çalışma yaptık ve inşallah büyük bir memnuniyet duyacağınız müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum” diyen Genel Müdür Ekşi şunları söyledi; “İki proje geliştirdik. İstanbul’da İstanbul tur diye bir programımız var. Rize’yi İstanbul’la birleştirecek, değerlendirilecek bir tur paketi kolaylıkla dizayn edilebilir. Gruplarımız İstanbul’un güzelliklerini görüp Rize’de turlarına devam edebilirler. Böyle bir tur paketini acentelerimiz ayarlarsa THY olarak bizler de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. 


Bütün şartlarımızı zorlayarak haftada 2 charter seferini Rize'ye ayırmaya karar verdik. Arkadaşlarımız bu konuda çalıştı ve bize teyit verdi. Orta Doğu'da belirlenen ülkelerden haftada 2 charter seferiyle süreci başlatmış olacağız. İnşallah THY'nin charter seferleri başladıktan sonra diğer hava yollarının da bunu takip edeceğini, Rize charter seferlerinin artık standart bir uygulama haline geleceğini bekliyoruz. 2025 yılında gelecek talepler doğrultusunda burada daha fazla kaynak ayırma fırsatına sahip olacağız." diye konuştu.




Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin yaptığı konuşmada Rize’nin coğrafi özelliklerinden bahsederek, “Tabi özellikleriyle kendine özgü birçok güzelliği barındıran şehrimizde sizleri ağırlamak bizleri de çok memnun edecektir. Bu anlamda Rize olarak acentelerimize elimizden gelen katkıyı sunmaya hazırız.” dedi


Vali Baydaş, programda yaptığı konuşmada Rize’nin son yıllarda turizmde büyük bir ivme kazandığını belirterek, “Bu ivmede, özellikle Ortadoğu ve Körfez bölgesinden gelen misafirlerimizin büyük katkısı olmuştur. Bunun yanında sadece yaz aylarındaki bir turizm potansiyelinin haricinde yılın her döneminde turizm faaliyetini yapmak özellikle kış turizminin daha da yaygınlaştırmak için önemli adımlar atıyoruz. 
 
Rize, coğrafi  özellikleriyle  doğa, kış ve su sporlarının aynı anda ve aynı coğrafyada yapılabildiği nadir şehirlerden bir tanesidir.  Kış aylarında aynı anda sahilde su sporları aktiviteleri ve yarışlar yaparken, sadece 20 kilometre iç kesimde kayak yapma imkânı da sunuyor.

Siz değerli misafirlerimizin bu zirveye katılması, Rize'nin turizm potansiyelini daha geniş bir kitleye tanıtmak, ürün çeşitliliğini sunmak, iş birliklerini güçlendirmek, pazar analizi yapmak ve marka bilinirliğini artırmak için eşsiz bir fırsattır. Bu nedenle tüm turizm paydaşları arasında iş birliğini teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen bu organizasyon, Rize’deki turizm sektörünün gelişimine önemli katkılar sağlayacaktır.

Bu zirvenin, şehrimizin turizmdeki başarısını daha da artırmasını ve bölgenin potansiyelini tam anlamıyla açığa çıkarmasını diliyor, hepinize katılımlarınız için içten teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi


Programda Rize’yi tanıtıcı video gösterimleri yapıldı. Ayrıca Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Ülke Pazarlama Direktörü Alican Demir sunumlar eşliğinde tanıtımlar gerçekleştirdi.


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI