Orman zararlılarına karşı yürütülen biyolojik mücadelede kullanılmak üzere üretilen 62 bin 500 avcı böcek doğaya salındı. Ağaçları koruma görevi üstlenecek avcı böcekler ile ormanlara yangınlardan en az 5 kat daha fazla zarar veren
Hayati Akbaş
ARTVİN-Orman zararlılarına karşı yürütülen biyolojik mücadelede kullanılmak üzere üretilen 62 bin 500 avcı böcek doğaya salındı. Ağaçları koruma görevi üstlenecek avcı böcekler ile ormanlara yangınlardan en az 5 kat daha fazla zarar veren kabuk böceklerle mücadele edilecek.
Orman Bölge Müdürlüğü, Ladin Ormanlarda zarar yapan Dev Kabuk Böceği (Dendroctonus micans) ve Sekiz Dişli Kabuk Böceği (Ips typographus)’a karşı biyolojik mücadele kapsamında, laboratuvar şartlarında üretilen, avcı böcek Rhizophagus grandis ve Thanasimus formicarius’un ergin ve larvaları kabuk böceklerinin zarar verdiği sahalara bırakılarak biyolojik mücadele çalışmalarına devam ediyor.
Artvin Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Artvin Orman Bölge Müdürlüğümüzün laboratuvarında üretilen 57.500 Adet Avcı Böcek (Rhizophagus grandis)’in 11.000 Adedi Giresun Orman Bölge Müdürlüğüne 10.000 adedi Erzurum Orman Bölge Müdürlüğüne, 36.500 Adedi Artvin orman Bölge Müdürlüğü sınırları içerisinde, Dev Kabuk Böceği (Dendroctonus micans) nin zarar yaptığı sahalara bırakıldı. Ayrıca Ips typographus’a karşı biyolojik mücadele yapmak için laboratuvar şartlarında üretilen 5.000 adet Thanasimus formicarius’un ergin ve larvaları ladin sahalarımızda doğal denge içinde bulunan Dendroctonus micans’in faal yuvalarına ve Ips typograpus’un zarar yaptığı ağaçlara verilmiştir” ifadelerine yer verildi.