ÖMER HALAÇ İSMİ RİZEDE YAŞATILACAK

Toplam 4.5 Milyon TL değerindeki yatırımın, 1 milyon 140 bin TL’si devlet tarafından kalan kısmı ise hayırsever iş adamı Av.Özcan Halaç tarafından karşılanacak okulun 15 Ağustos 2014 tarihinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyo

PAZAR-RİZE 14.01.2014 09:59:59 1669 0
ÖMER HALAÇ İSMİ RİZEDE YAŞATILACAK

  Rize Merkez Çiftekavak Mahallesinde, hayırsever işadamı ve İstanbul Altın Rafinerisi Yönetim Kurulu Başkanı Av. Özcan Halaç tarafından, merhum abisi Ömer Halaç ismini taşıyacak olan ve 3 bin 237 metre kare alan üzerinde inşa edilecek 20 derslikli ‘İşitme Engelliler İlkokul ve Ortaokulu’nun temel atma töreni gerçekleştirildi.

          Yoğun yağmur altında gerçekleştirilen temel atma törenine; hayırsever işadamı Av. Özcan Halaç, Rize Valisi Nurullah Çakır, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Karaman, Çay İşletmeleri Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin’in yanı sıra, üst düzey protokol üyeleri, birçok kurumun daire amirleri ve öğrenci velileri katıldı.

          Okulun, Rize ve bölgedeki engelli çocuklarımıza hayırlı olmasını temennisinde bulunan ve şimdiden tamamlanıp hizmete gireceği günü hayal ettiğini söyleyen, Av. Özcan Halaç; “Ben kendimi manevi Rizeli olarak görüyorum. İşitme engelliler için planlanan bu okul projesini biz biraz daha geliştirerek sadece işitme engelli çocuklarımıza değil, konuşma ve görme engeli olan çocuklarımıza da hizmet verecek hale dönüştürdük. Havanın yağmurlu olmasına rağmen bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

          Rize Valisi Nurullah Çakır, temel atma töreninde yaptığı konuşmada; “Bereketli bir havada; Rize’miz için çok anlamlı bir yatırımın temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Bölgemizdeki engelli çocuklarımıza hizmet verecek olan bu okulumuzun yapımını üstlenmenin yanı sıra, bu arazinin kamulaştırma çalışmalarına da büyük katkı sağlayan başta hayırsever işadamı Av. Özcan Halaç’a teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca bu projenin gerçekleşmesinde birçok kamu kurum ve kuruluşun katkısı var. Bu katkılarından dolayı Rize Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi ve  İl Genel Meclisi yetkililerine de ayrıca teşekkürlerimi bildiriyorum” dedi.

          Bölgemiz için çok güzel ve anlamlı bir projenin hayata geçirildiğini ifade eden Vali Çakır, “Son yıllarda, her alanda hızla büyüyen Ülkemizde, sosyal devlet olma anlamında özel sektöründe katkıları ile birçok projenin hayata geçirildiğini görüyoruz. Av. Özcan Halaç tarafından merhum abisi Ömer Halaç adını taşıyacak bu okul da bunlardan bir tanesi.  Bu okulun protokolü bundan bir sene önce Sayın Başbakanımız, Sayın Bakanımız Hayati Yazıcı ve Milletvekillerimizin de katıldığı bir programda imzalamıştık. Her yatırımda olduğu gibi bu projede de onların desteklerini hep arkamızda hissettik. Şu an burada yoklar ama okulumuzun açılışında hep birlikte olacağımızı düşünüyor ve katkılarından dolayı kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi ve okula ismi verilecek olan merhum Ömer Halaç’a Allahtan rahmet dileyerek, büyük bir kadirşinaslık örneği göstererek okulun yapımını üstlenen hayırsever işadamı Av. Ömer Halaç’a bir kez daha teşekkür etti.

          Toplam 4.5 Milyon TL değerindeki yatırımın, 1 milyon 140 bin TL’si devlet tarafından kalan kısmı ise hayırsever iş adamı Av.Özcan Halaç tarafından karşılanacak okulun 15 Ağustos 2014 tarihinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI