Okula düşen kayalara çelik ağlı koruma

Rize’nin Hemşin ilçesindeki Çok Programlı Anadolu Lisesi, yamaçlardan düşen kayalardan çelik ağlarla korunacak. Okulun arkasındaki yamacın yaklaşık 2 bin metrekaresi çelik ağlarla kaplanarak okul güvenli hale getirildi.

YAŞAM 31.12.2023 18:49:00 1506 0
Okula düşen kayalara çelik ağlı koruma

HABER:ARZU ERBAŞ
Hemşin Çok Programlı Anadolu Lisesinin, arkasındaki dağın yamacından zaman zaman düşen kayalar nedeniyle yaşadığı tehlike, çelik ağ yöntemi ile bertaraf edildi. 

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün durumu Rize İl Özel İdaresine bildirmesiyle başlayan süreçte bilimsel veriler ışığında ve akademik çalışmalarla hazırlanan proje ile kaya şev ıslahı çalışmalarına başlandı. Ekim ayında başlayan çalışmalarla uzman dağcı ekip yamacı yüksek kapasiteli halat destekli çelik ağ ve halka ağ ile kapladı. Yaklaşık 2 bin metrekare alan çelik ağ örülerek güvenli hale getirildi.

Anahtar Kelimeler: Okula düşen kayalara çelik koruma

Milletvekili Muhammed Avcı’dan Ayder’e Teleferik ve Kayak Merkezi Müjdesi!

Çamlıhemşin’de Tarihi Kalabalık! 10 Kilometrelik Konvoy Oluştu

AFAD’dan Rize’de Okullara Afet Bilinci Eğitimi

RİZE’DE KORKUTAN KÖY YANGINI: 3 EV KÜL OLDU